aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο «γύρισε» η ΑΕΚ και έμεινε στην κορυφή! (pics & video)

Το «γύρισε» η ΑΕΚ και έμεινε στην κορυφή! (pics & video)

Η ΑΕΚ πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα με ανατροπή στον αγώνα της με τον Ολυμπιακό, επικρατώντας του αντιπάλου της με 2-1, και επιστρέφοντας στη «μοναξιά» της κορυφής του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ στο 28’ με τον Μιγκελίτο, αλλά η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, αφού στο 30’ ο Φλοριάν έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στην επανάληψη οι Λαρνακείς ανέβασαν ρυθμό και ήταν αρκετά καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, με το γκολ του Τρισκόφσκι στο 51’ να κάνει την ανατροπή και να δίνει τους τρεις βαθμούς στην ΑΕΚ.

Με διάθεση να πιέσει μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση και μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Πεχλιβάνης βγήκε μόνος του με τον Κολίνας, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω. Οι μαυροπράσινοι κατάφεραν να ανοίξουν τελικά το σκορ στο 28’ με ένα ωραίο πλασέ του Μιγκελίτο μετά από κάθετη πάσα του Τόρες, αλλά η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, καθώς ο Φλοριάν με γύρισμα στην περιοχή στο 30’ έκανε το 1-1. Πριν την λήξη του ημιχρόνου στο 35’ ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Κολίνας να διώχνει το σουτ του Πεχλιβάνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κιτρινοπράσινοι ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό, «γύρισαν» το παιχνίδι με ένα γκολ του Τρισκόφσκι στο 51’, από αρκετά πλάγια θέση, ενώ δημιούργησαν και κάποιες καλές ευκαιρίες, με καλύτερη την διπλή ευκαιρία στο 59’ όταν ο Χίντι απέκρουσε το μακρινό σουτ του Τρισκόφσκι και στην επαναφορά ο Φλοριάν δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Από το 60’ και μετά δημιουργήθηκαν λιγοστές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, ενώ δόθηκαν αρκετές κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη στον Σωτηρίου του Ολυμπιακού στο 87’.

Στην επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί απέναντι στον Απόλλωνα στο Τσίρειο (17/12), ενώ η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Ερμή στο «ΑΕΚ Αρένα» την ίδια μέρα.

Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Χριστοφίδης, Σωτηρίου, Πουγιούκκας, Σαμάρας, Μιγκελίτο, Σεραφείμ (66’ Αντωνίου), Παχίπης (85’ Μενελάου), Πεχλιβάνης, Τόρες, Καπαρτής (66’ Κάστρο).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Νέλσον, Καταλά, Μουρίγιο, Αντωνιάδης, Λαμπάν, Λαρένα, Τρισκόφκσι, Τομάς (70’ Τέτε), Ακοράν (86’ Κάσες), Φλοριάν (90’+2 Ρουσιάς).

Σκόρερ: 28’ Μιγκελίτο / 30’ Φλοριάν, 51’ Τρισκόφκσι.

Κίτρινες: Παχίπης (3η), Χριστοφίδης (3η), Σαμάρας (3η) / Καταλά, Λαρένα, Λαμπάν (3η).

Κόκκινες: Σωτηρίου (2η κίτρινη).

Γήπεδο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Βοηθοί Διαιτητές: Νίκος Καλησπέρας και Ευαγόρας Ευαγόρου.

Τέταρτος: Ανδρέας Μ. Αργυρού.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ