aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο εξπρές... πάτησε την «Κυρία»! (video& 266 pics)

Το εξπρές… πάτησε την «Κυρία»! (video& 266 pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

«Κιτρινοπράσινο εξπρές» η ΑΕΚ! Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε και το δεύτερο σερί ντέρμπι της στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με «θύμα» της την Ανόρθωση με 4-1 (16’ Τρισκόφσκι, 38’ Μουρίγιο, 69’ Μπόλιεβιτς, 87’ Λαρένα – τρεις ασίστ ο Τέτε / 78’ Καμπρέρα) και παράλληλα πέτυχε την πέμπτη σερί της νίκη και είναι μόνη στην κορυφή με 15 βαθμούς (δείτε εδώ το live της αναμέτρησης).

Οι κυανόλευκοι από την άλλη δέχθηκαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και με το πέρας πέντε αγωνιστικών μετράνε μόλις έξι βαθμούς και αναμφίβολα ο προβληματισμός ολοένα και μεγαλώνει.

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που άρχισε καλύτερα στην αναμέτρηση και αν είχε λίγη παραπάνω τύχη μπορούσε να σκοράρει στα πρώτα λεπτά. Όμως, τα αισιόδοξα μηνύματα μετατράπηκαν σε εφιάλτη για την Ανόρθωση, η οποία νωρίς στο 11’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αυστηρής αποβολής του Σεού με δεύτερη κίτρινη κάρτα (βρήκε πρώτα μπάλα και στη συνέχεια έριξε κάτω τον Λαρένα, αλλά δεν είχε πρόθεση για αντικανονικό μαρκάρισμα).

Αμέσως μετά η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης, αφού η Ανόρθωση δεν θέλησε να ρισκάρει λόγω αριθμητικού μειονεκτήματος και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με σουτ του Τρισκόφσκι εντός περιοχής μετά από μπαλιά του Τέτε. Από το 20λεπτο και μετά η «Κυρία» στεκόταν καλά και απειλούσε μέσα-μέσα, όμως, ένα σοβαρό λάθος του Κόπριβετς έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να κάνει το 2-0.

Στο 38’ μετά από πάσα του Τέτε, ο Μουρίγιο έκανε χλιαρό σουτ από πλάγια με τον κίπερ της Ανόρθωσης να μην συγκρατεί την μπάλα και να τη βλέπει να καταλήγει στα δίχτυα. Αξίζει να αναφερθεί πως η ΑΕΚ πριν το 2-0 (σκορ ημιχρόνου), έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες με τον Άλβες με αποκορύφωμα ένα δοκάρι στο 29’.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και παράλληλα διαφύλαξε άριστα το ισχυρό προβάδισμά της. Η υπεροχή της, της απέφερε άλλα δύο γκολ με βολίδα του Μπόλιεβιτς στο 69’ και του Λαρένα στο 87’, ενώ το μόνο που κατάφερε η Ανόρθωση, ήταν να μειώσει σε στο 78’ με γκολ του Καμπρέρα όταν το σκορ ήταν 3-1 (4-1 το αποτέλεσμα).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Μινιό, Ορτίθ, Μουρίγιο, Μοϊσόφ, Γκαρίδο, Τέτε (78’ Χαραλαμπίδης), Λαρένα, Λαμπάν (46’ Μπόλιεβιτς), Τρισκόφσκι (31’ Μπαρέρα), Τομάς, Άλβες.

Ανόρθωση (Αντόνιο Πούτσε): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Καλδερόν, Βίκτορ, Σάντος, Ράγιος (46’ Ρίος), Οικονομίδης, Σεού, Γκονσάλβες, Πελέ, Κολούνγκα (67’ Καμπρέρα).

Σκόρερ: 16’ Τρισκόφσκι, 38’ Μουρίγιο, 69’ Μπόλιεβιτς, 87’ Λαρένα / 78’ Καμπρέρα.

Κίτρινες: 9’ Λαμπάν, 33’ Τομάς / 71’ Πελέ, 72’ Γκονσάλβες, 75’ Σάντος.

Αποβολές: 11’ Σεού (δεύτερη κίτρινη).

Στάδιο: ΓΣΖ.

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς.

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου.

Τέταρτος: Αβραάμ Τσούκκας.

Παρατηρητής: Χρίστος Σκαπούλλης.

Δείτε φωτορεπορτάζ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ