aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΤο… διάβασμα της ΑΕΚ, το «νέο» ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και ο Μαντοβάνι!

Το… διάβασμα της ΑΕΚ, το «νέο» ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και ο Μαντοβάνι!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Η ΑΕΚ πέρασε χθες (09/02) με εμφατικό διπλό από το Στρόβολο (κέρδισε τον Κεραυνό με 72-68) και έδωσε… νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Κακά τα ψέματα, στην αρχή της σεζόν ο Κεραυνός ήταν το φαβορί και μετά την ανακοίνωση της ΑΕΚ για μείωση του προϋπολογισμού, πολλοί μίλαγαν ακόμη και για… περίπατο. Παρ’ όλα αυτά, το δίδυμο (Παπαδόπουλος – Γρηγορίου) δούλεψε σκληρά, εκμεταλλεύθηκε το υλικό που έχει στον άριστο βαθμό και δείχνει έτοιμο να κυνηγήσει το πρωτάθλημα στα ίσα με τον Κεραυνό.

Στον αγώνα, θεωρώ ότι τη διαφορά την έκανε ένας Κύπριος. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Μαντοβάνι, ο οποίος μπήκε στη δεύτερη περίοδο και άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα της ΑΕΚ. Ο 25χρονος φόργουορντ, μοίραζε, έκοβε και έδωσε άλλο αέρα και ψυχολογία στους συμπαίκτες του δείχνοντας για άλλη μία φορά πόσο σημαντικοί είναι οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές. Έμεινε στο παρκέ για 21 λεπτά, σκόραρε πέντε πόντους, μάζεψε ισάριθμα ριμπάουντ και γέμισε τη στατιστική του με άλλες τρεις ασίστ. Βέβαια όλα αυτά χωρίς κανένα λάθος! Ο Μαντοβάνι έκανε κι άλλα, που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική. Ξεχύλιζε από πάθος, έβγαλε τσαμπουκά και έριχνε βουτιές στο παρκέ για να κερδίσει η ομάδα του.

Για να μη παρεξηγηθώ, η νίκη των κιτρινοπράσινων στο Στρόβολο δεν αλλάζει ουσιαστικά τη βαθμολογία (ο Κεραυνός παραμένει πρώτος και χρειάζεται άλλη μία ήττα για να πέσει από το ρετιρέ) αλλά αλλάζει τη ψυχολογία. Η εμφάνιση των κιτρινοπράσινων και το… βραχυκύκλωμα στον Κεραυνό έδωσε την αίσθηση ότι η ΑΕΚ μπορεί να βάλει δύσκολα στον Κεραυνό. Βέβαια φαβορί παραμένουν ο Στροβολιώτες, ωστόσο τώρα γνωρίζουν πως σ’ αυτή την κούρσα δεν «τρέχουν» μόνοι τους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ