aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤο χρονικό της διαφωνίας με τον ΑΠΟΕΛ

Το χρονικό της διαφωνίας με τον ΑΠΟΕΛ

Για το θέμα των που δημιουργήθηκε σχετικά με τα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ στο ΑΕΚ Αρένα τοποθετήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της λαρνακιώτικης ομάδας.

Αναλυτικα: «Η ΑΕΚ επιθυμεί να ενημερώσει σε σχέση με τα γεγονότα που αφορούν στο θέμα της ταυτοποίησης φιλάθλων στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της βίας στους αθλητικούς χώρους, η ΑΕΚ, με τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου ασφαλείας του γηπέδου, εφαρμόζει διαδικασίες συλλογής και ταυτοποίησης στοιχείων φιλάθλων, δηλαδή του ονόματος και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας όλων των προσώπων που επιθυμούν να εισέλθουν στο ΑΕΚ ARENA και να παρακολουθήσουν αγώνα της ΑΕΚ.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς, τα στοιχεία αυτά θα διαβιβάζονται σε αρμόδιες αρχές για σκοπούς εφαρμογής της νομοθεσίας, διαφορετικά καταστρέφονται μετά τη λήξη του αγώνα. Πιστεύαμε ότι θα βρίσκαμε σύμμαχο όλα τα σωματεία σε αυτή μας την προσπάθεια, περιλαμβανομένου του ΑΠΟΕΛ που εφάρμοσε μέθοδο ταυτοποίησης κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο σε συγκεκριμένα εντός έδρας παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του μεταξύ μας αγώνα.

Στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής με τον Άρη η διαδικασία ταυτοποίησης εφαρμόστηκε με πλήρη επιτυχία και στην πρώτη σύσκεψη πριν τον αγώνα της 9ης αγωνιστικής με το ΑΠΟΕΛ συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία, με ξεκάθαρες λεπτομέρειες για τον τρόπο ταυτοποίησης και υπογράφηκαν τα σχετικά πρακτικά από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Αστυνομία, ΚΟΠ, Σωματεία, Αρχές Σταδίου).

Εντούτοις, μετά τη σύσκεψη το ΑΠΟΕΛ μετέβαλε τη θέση του, επικαλούμενο ότι η συλλογή στοιχείων, παρά το γεγονός ότι γίνεται για τους περιορισμένους σκοπούς της ασφάλειας και τάξης εντός του γηπέδου, δημιουργεί ζήτημα συμμόρφωσης με τη νομοθεσία προσωπικών δεδομένων.

Η θέση της ΑΕΚ σε σχέση με το ζήτημα ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι πρόσωπα που αγοράζουν εισιτήριο συγκατατίθενται στην παραχώρηση των δεδομένων τους για τους περιορισμένους σκοπούς της τήρησης ασφάλειας και τάξης στον αγώνα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Είναι σαφής θέση της ΑΕΚ ότι πρόσωπα που για οποιοδήποτε λόγο επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δεν μπορούν να εισέρχονται και δεν έχουν θέση στο ΑΕΚ Αρένα.

Στη νέα σύσκεψη που ακολούθησε, η θέση της Αστυνομίας και την ΚΟΠ ήταν ότι θα έπρεπε να εξασφαλιστεί γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με το θέμα και ότι, λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος μέχρι το παιχνίδι του Σαββάτου, θα έπρεπε να εφαρμοστεί μια ενδιάμεση προσωρινή λύση ταυτοποίησης, χωρίς την παράδοση του εισιτηρίου όμως με την σαφή δέσμευση της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ ότι θα διατηρούν πλήρη στοιχεία όλων των φιλάθλων τους που θα αγοράσουν το εισιτήριο του αγώνα και ότι, σε περίπτωση οποιουδήποτε επεισοδίου, κάθε ομάδα οφείλει να τα παραδώσει στην αρμόδια αρχή σύμφωνα με τη νομοθεσία. Δηλαδή, η διαφοροποίηση από τη θέση της ΑΕΚ αφορά μόνο στην τοποθεσία των δεδομένων, η οποία, αντί στο ΑΕΚ Αρένα, θα είναι στα γραφεία των δύο ομάδων.

Το Σωματείο μας κατέθεσε την διαφωνία του, όμως στη βάση και της ενδιάμεσης λύσης που προτάθηκε, αποφάσισε να σεβαστεί το αίτημα της ΚΟΠ και της Αστυνομίας να τους δοθεί χρόνος να εξετάσουν τη διαδικασία ταυτοποίησης που εφαρμόζεται στο ΑΕΚ Αρένα. Την ερχόμενη Δευτέρα (31/10) θα γίνουν περαιτέρω επαφές για να ξεκαθαριστεί ο τρόπος πώλησης εισιτηρίων και ταυτοποίησης όλων των φιλάθλων που θα εισέρχονται στο ΑΕΚ Αρένα.

Παράλληλα, η ΑΕΚ αποφάσισε όπως ανακαλέσει τα 1500 εισιτήρια που είχαν δοθεί την Τρίτη (25/10) στο ΑΠΟΕΛ και για λόγους ασφαλείας παραχωρήσει μόνο το 10% της εξέδρας Λάρνακα (Βόρεια) στην φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία αναλογεί μόνο σε 660 εισιτήρια και 60 προσκλήσεις. Επί του θέματος, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη τοποθέτηση πριν από το παιχνίδι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ