aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣTo μπαλάκι στο Δ.Σ. της ΚΟΠ, γέρνει η «ζυγαριά» με διαφωνίες - «Κλειδί» ΑΠΟΕΛ και...

To μπαλάκι στο Δ.Σ. της ΚΟΠ, γέρνει η «ζυγαριά» με διαφωνίες – «Κλειδί» ΑΠΟΕΛ και Πάφος

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με τη ζυγαριά να παραμένει προς την αποδοχή του αιτήματος για πρωτάθλημα 14 ομάδων τη σεζόν 2021-22, αλλά χωρίς ομοφωνία για τον τρόπο διεξαγωγής της δεύτερης φάσης του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ. Το… μπαλάκι πάει στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη (3/2).

Για να περάσει η αλλαγή της τροποποίησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος χρειάζεται να ψηφίσουν υπέρ τα 4/5 των παρόντων μελών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ απαρτίζεται από 21 μέλη, επομένως απαιτούνται 17 ψήφοι. Για να μην περάσει το αίτημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες χρειάζονται να καταψηφιστεί από πέντε μέλη.

Απόλλων, Ανόρθωση και Ομόνοια τάσσονται κατά του αιτήματος αύξησης των ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας Goal.com.cy ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC δεν έχουν ένσταση για 14 ομάδες, όμως έθεσαν θέμα πώς θα παιχθεί η τελική φάση. Τέθηκε θέμα ότι είναι πιο δίκαιο οι ομάδες της τρέχουσας περιόδου να χωριστούν ισόποσα, σε δύο γκρουπ των επτά ομάδων, και να μην ισχύσει η πρόταση για την πρώτη εξάδα και οι υπόλοιποι να παραμείνουν σε γκρουπ των οκτώ. Μάλιστα, έπεσε στο τραπέζι ακόμα και πρόταση για οκτώ ομάδες στο πρώτο γκρουπ και έξι στο δεύτερο.

Ένταση για τα λεφτά της Ευρώπης

Πέραν του ζητήματος της αλλαγής της προκήρυξης του πρωταθλήματος και διεξαγωγής του την επόμενη σεζόν με 14 ομάδες στην Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ συζητήθηκε και θέματα οικονομικής φύσεως που αφορούν τις ομάδες.

Ανδρέας Σοφοκλέους και Άντρος Καραπατάκης έθεσαν στο τραπέζι το ζήτημα της αποζημίωσης των ομάδων που δεν έπαιξαν πέρυσι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τις τέσσερις που εκπροσώπησαν την Κύπρο σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Όταν πάρθηκε απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος τον περασμένο Μάιο οι υπόλοιπες ομάδες του πρώτου γκρουπ, πλην της Ανόρθωσης, είχαν συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο, όμως μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει αποζημιώσει ΑΕΛ και ΑΕΚ.

Αιτιολογία είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ομοφωνία και το γεγονός αυτό έφερε αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρους των δύο ομάδων και τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομόνοιας, Δημήτρη Γρηγόρη, καθώς οι πράσινοι λόγω της συμμετοχής του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με βάση τη συμφωνία θα έδιναν τα περισσότερα χρήματα.

Πρόταση Κούμα για πρωτάθλημα χωρίς πλέι οφ και κύπελλο με ομίλους

Τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν (2021-22) με 14 ομάδες χωρίς πλέι οφ πρότεινε στην Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των πρόεδρων και εκπρόσωπων των Σωματείων φάνηκε ότι το «ρεύμα» για 14 ομάδες είναι ισχυρό, αφού πέραν των Ανόρθωσης, Ομόνοιας και Απόλλωνα οι υπόλοιπες ομάδες είτε είναι υπέρ του αιτήματος είτε είναι έτοιμες να ψηφίσουν θετικά υπό προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC ζήτησαν να κατατεθεί πρόταση για τη μορφή διεξαγωγής της δεύτερης φάσης του φετινού πρωταθλήματος προτού αποφασίσουν.

Η εισήγηση του πρόεδρου της ΚΟΠ προς τα Σωματεία ήταν η διεξαγωγή πρωταθλήματος με 14 ομάδες, με δύο γύρου και χωρίς πλέι οφ. Παράλληλα, έβαλε στο τραπέζι την πρόταση για ενισχυμένη μορφή διεξαγωγής του Κυπέλλου με ομίλους.

H ανακοίνωση της ΚΟΠ

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ μετά από αίτημα δέκα μελών της Γενικής Συνέλευσης, με θέμα την αναδιάρθρωση του τρόπου διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Cyta 2020-2021, 2021-2022, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊου.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων μεταξύ των μελών της Συνέλευσης για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στην προκήρυξη του τρέχοντος Πρωταθλήματος ή όχι και ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές.

Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.

Την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ακολούθησε Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας κατά την οποία εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της Ομοσπονδίας για το οικονομικό έτος 2019-2020»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ