aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤην Πέμπτη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το κυπριακό ποδόσφαιρο

Την Πέμπτη η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το κυπριακό ποδόσφαιρο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Για το απόγευμα της Πέμπτης ορίστηκε η τηλεδιάσκεψη των σωματείων με την ηγεσία της ΚΟΠ, εκπρόσωπους του ΠΑΣΠ και τον πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών. Στο επίκεντρο της συζήτησης της τηλεδιάσκεψης, η οποία θα είναι η συνέχιση διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, θα βρίσκεται εκ νέου το οικονομικό σκέλος των συνεπειών από την αναβολή των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού.

Η συζήτηση επικεντρώνεται, όπως και διεθνώς, στις περικοπές στους μισθούς των ποδοσφαιριστών λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων, ώστε να πάρουν οικονομική ανάσα τα σωματεία, καθώς και στην ανάγκη για επέκταση των συμβολαίων τους για την περίοδο της επέκτασης της σεζόν. Την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση όλων των εμπλεκομένων, επικράτησε θετικό κλίμα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Στόχος των διαβουλεύσεων είναι το κοινό συμφέρον σωματείων και ποδοσφαιριστών.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΚΟΠ τόνισε μεταξύ άλλων πως «βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την UEFA και τη FIFA, με τα Σωματεία μέλη της, καθώς και με όλα τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, σε μια προσπάθεια να καταλήξει στις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη διαχείριση της παρούσας κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της Πανδημίας του ιού COVID19, καθώς και τη διαχείριση της επόμενης μέρας στο ποδόσφαιρο μας».

Όσον αφορά την κατάληξη του πρωταθλήματος επαναλαμβάνεται η επιθυμία της ΟΥΕΦΑ για ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων και επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, κάτι που δήλωσε και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα (28/3) στην «La Reppublica». Στην ίδια γραμμή πλεύσης και η ένωση ευρωπαϊκών Λιγκών, αφού μετά από  τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή (27/3) τονίστηκε πως η κατάσταση θα παρακολουθείται και θα αξιολογείται καθημερινά, τόσο σε ηπειρωτικό (ευρωπαϊκό) όσο και σε εθνικό επίπεδο και διατρανώθηκε η επιθυμία της συνέχισης κι ομαλής ολοκλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων, από τη στιγμή που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ