aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤι μας λες Σωφρόνη, άκου εκεί πρωτάθλημα με 12 ομάδες...

Τι μας λες Σωφρόνη, άκου εκεί πρωτάθλημα με 12 ομάδες…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Bράδυ Δευτέρας. Σε δύο τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου με διαφορά μερικών λεπτών απάντησαν στο ερώτημα για τον ιδανικό αριθμό ομάδων διεξαγωγής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Ο προπονητής, Σωφρόνης Αυγουστή στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ απάντησε, κοφτά και χωρίς δεύτερη σκέψη: «Ασφαλώς, με 12 ομάδες είναι πιο ανταγωνιστικό», είπε ο τεχνικός του Απόλλωνα.

Διαφορετική άποψη είχε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή. Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Ώρα Για Μπάλα» στη Cytavision ο διοικητικός ηγέτης της «Κυρίας» μάς είπε ότι τα πλέι οφ έχουν κουράσει και προτιμά πρωτάθλημα με 16 (!) ομάδες.

«Τα πλέι οφ έχουν κουράσει. Πρέπει να κάνουμε κάτι καινούργιο. Θα προτιμούσα να δοκιμάσουμε με 16 ομάδες, δύο γύροι και να υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες», δήλωσε ο Ανδρέας Παντελή. Πρωτάθλημα 16 ομάδων ζήτησε πριν από λίγες και ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου («Καραβίδας»).

Με το… φτωχό μου το μυαλό διερωτώμαι αν αυτή η «κάψα» για αύξηση των ομάδων σε 16 προέκυψε τυχαία. Προσέξτε. Όχι 14 ομάδες, αλλά 16. Το ξαναγράφω, από τις 12 ομάδες στις 16. Μπορείτε κύριοι να πείσετε τον φίλαθλο κόσμο ότι η ξαφνική ομοφωνία απόψεων από τους προέδρους των ομάδων είναι τυχαίας; Γιατί έχω την εντύπωση πως όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος η άποψη αυτή θα βρίσκει υπέρμαχους διοικητικούς ηγέτες και άλλων ομάδων;

Δυστυχώς στην Κύπρο του 2019 η άποψη ενός πετυχημένου προπονητή (Σωφρόνη Αυγουστή) μετράει πολύ λιγότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Το γεγονός πως με τις 12 ομάδες περιορίσαμε τις αδιάφορες σε 1-2 και οι πλείστες παλεύουν είτε για τίτλο, είτε για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, είτε για αποφυγή του υποβιβασμού, περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Δεν υπάρχει σοβαρό επιχείρημα που να δικαιώνει όποιον ζητά αύξηση των ομάδων στην Κύπρο. Και αν έχουν κουράσει τα πλέι οφ, ας το συζητήσουμε. Όχι, όμως, να μιλάμε για αύξηση των ομάδων γιατί βολεύει ορισμένους και να δώσουμε άλλο ένα κτύπημα στο ήδη ταλαιπωρημένο κυπριακό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ