aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΘρύψαλα οι σχέσεις τους

Θρύψαλα οι σχέσεις τους

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο Νέστορας Μυτίδης δεν παρευρέθη στην προπόνηση της ΑΕΚ και είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει καμία πρόθεση να φορέσει ξανά τη φανέλα της. Οι σχέσεις, πλέον, του Κύπριου διεθνούς επιθετικού με τον σύλλογο αναμένεται να οδηγηθούν στα άκρα.

Το γυαλί είχε ραγίσει από τον περασμένο Οκτώβριο όταν η διοίκηση της ΑΕΚ εξάσκησε μονομερώς το δικαίωμα που προνοούσε το συμβόλαιο, αφού προηγουμένως οι επαφές για επέκταση δεν καρποφόρησαν.

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή υποστηρίζει ότι το δικαίωμα αυτό δεν στέκει και μάλιστα είχε ενημερώσει πρόσφατα και με επιστολή τη διοίκηση της ΑΕΚ. Πλέον, με την απόφαση του Μυτίδη να μην κατέβει στις προπονήσεις της ομάδας, θεωρώντας μη ενεργό το συμβόλαιό του, ουσιαστικά το γυαλί έχει γίνει θρύψαλα στις σχέσεις των δυο πλευρών. Στα… ίδια επίπεδα είναι και οι σχέσεις του ποδοσφαιριστή με τον κόσμο.

Οι οπαδοί των Λαρνακέων τα έχουν με τον Μυτίδη, θεωρώντας ότι η στάση του είναι προσβλητική απέναντι στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και στην οποία έχτισε το όνομά του. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή και αναμένεται να πάρει όλα τα νομικά μέτρα που μπορεί.

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή υποστηρίζει ότι είναι ελεύθερος και μπορεί να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Μέση λύση τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει και δύσκολα αναμένεται να υπάρξει.

Οι δυο πλευρές εκτός απροόπτου θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια και εκεί θα διαφανεί ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Πάντως, στην ομάδα της Λάρνακας στέκονται στη στάση που κρατά ο Μυτίδης στο όλο θέμα, αισθάνονται «πληγωμένοι» και οι «πληγές» αγγίζουν τα όρια του εκνευρισμού.

Επίσημα από πλευράς της διοίκησης δεν έχει λεχθεί κάτι περισσότερο επί του θέματος, όμως η περίπτωση έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την κατάληξη που θα έχει. Πιθανόν να είναι και η πρώτη φορά που στην Κύπρο θα εκδικαστεί μια τέτοια υπόθεση.

Ο Μυτίδης άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και στα εφτά χρόνια που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα, έχει σημειώσει 26 γκολ σε 107 παιχνίδια πρωταθλήματος. Επίσης, φόρεσε 21 φορές τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου και σκόραρε τέσσερα τέρματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ