aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΘέμα: Λες και πέρασε… ολόκληρη ζωή!

Θέμα: Λες και πέρασε… ολόκληρη ζωή!

Πέρασε μία δεκαετία από την προηγούμενη φορά που αναμετρήθηκαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από το ΓΣΠ στις 28 Αυγούστου 2010 στο Μακάρεειο στις 23 Αυγούστου 2020 (18:00).

Πέρασαν λοιπόν δέκα χρόνια από εκείνο το 2-0 υπέρ των φιλοξενουμένων και οι διαφορές του χθες και του σήμερα προκαλούν μελαγχολία. Η γεμάτη από περίπου 3.000 οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων, οι περίπου 1.000 φίλοι των μαυροπρασίνων, ο ενθουσιασμός που επικρατούσε και τα συνθήματα, δίνουν τη θέση τους στο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, η χρήσης μάσκας, ο φόβος ακόμα αρκετών φιλάθλων να πάνε στο γήπεδο λόγω του ιού, δημιουργούν σκηνικό όχι άλλης δεκαετίας, μα μιας άλλης ζωής.

Διαβάστε τι έγραφε η «Goal News» για την παρουσία του κόσμου σε εκείνο το ματς πρεμιέρας, στην έκδοσή της στις 29 Αυγούστου 2010, μία ημέρα δηλαδή μετά το παιχνίδι:

Ανατολική σε φόντο κίτρινο
Η εκστρατεία των φίλων της ΑΕΛ στην πρωτεύουσα, όπως ήταν αναμενόμενο, πραγματοποιήθηκε και ήταν επιβλητική. Η ανατολική εξέδρα του ΓΣΠ ήταν σε φόντο «κίτρινο». Ομοιόμορφες φανέλες, σημαίες και ένα μεγαλοπρεπές πανό που έγραφε «Η πόλη ζει στον παλμό της θύρα 3», δέσποζαν της εξέδρας των φιλοξενουμένων.

Τα πρώτα συνθήματα ξεκίνησαν σε ήπιους τόνους, περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Όσο πλησιάζαμε στην έναρξη, όμως, ο παλμός ανέβαινε, ενώ και ο κόσμος γινόταν περισσότερος. Με την είσοδο των δύο ομάδων, ένα όμορφο choreo έκανε την εμφάνισή του, το οποίο σχημάτιζε το έμβλημα της λεμεσιανής ομάδας.

Κάτι περισσότεροι από τρεις χιλιάδες ήταν οι «ταξιδιώτες» που έφτασαν από τη Λεμεσό για να στηρίξουν και να υποστηρίξουν την πρώτη εμφάνιση της ομάδας τους. Το «ΑΕΛ, παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά και ο κόσμος σου θα τραγουδά», ήταν το σύνθημα με το οποίο υποδέχτηκαν το πρώτο εναρκτήριο λάκτισμα της σεζόν οι «λέοντες».

Πλησίασαν τους χίλιους
Κοντά στους χίλιους ήταν οι φίλοι των γηπεδούχων που βρέθηκαν στο ΓΣΠ, για να δουν την ομάδα τους και να της συμπαρασταθούν. Η κερκίδα των Τακτακαλιτών δεν συγκρινόταν φυσικά σε αριθμό και σε παλμό με αυτήν των φιλοξενουμένων, αλλά ήταν και αυτή, με τη σειρά της, αξιέπαινη.

Μάλιστα, μερικές δεκάδες φίλοι του Ολυμπιακού, πιο ενθουσιώδεις από τους υπόλοιπους, με τύμπανα, σημαίες και συνεχές τραγούδι, προσπάθησαν να σπρώξουν την ομάδα τους σε ένα θετικό ξεκίνημα στην επιστροφή της στην κατηγορία των μεγάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ