aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΘέλει να παραμείνει οδηγός

Θέλει να παραμείνει οδηγός

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μετά τα δύο εκτός έδρας ματς σε διάστημα τεσσάρων ημερών και τα ισάριθμα διπλά επί Απόλλωνα και Εθνικού, η ΑΕΚ επιστρέφει στην έδρα της φιλοξενώντας την Ανόρθωση. Νέο ντέρμπι για τους Λαρνακείς, που στοχεύουν στο απόλυτο των βαθμών φθάνοντας στις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Αν επιτευχθεί ο στόχος τους, θα γράψουν και ιστορία αφού τη σεζόν 2012-13 είχαν πετύχει τέσσερις νίκες στο ξεκίνημα. Στην ΑΕΚ θέλουν να το ζήσουν κι αυτό, αλλά το σημαντικότερο θα είναι η διατήρηση της ομάδας στην πρωτοπορία, στέλνοντας εκ νέου το μήνυμα πως οι απαιτήσεις φέτος είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Από την Τετάρτη οι κιτρινοπράσινοι απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής και θέλουν να δώσουν συνέχεια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ανόρθωσης. Βάσει βαθμολογικών δεδομένων, αλλά και της εικόνας που παρουσίασαν έως τώρα οι δύο ομάδες, η ΑΕΚ είναι πιο κοντά στη νίκη. Ωστόσο, στον σύλλογο της Λάρνακας, γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα ντέρμπι και δεν παρασύρονται, ούτε από τη δική τους πορεία αλλά ούτε και της αντιπάλου τους.

Αυτό που τονίζουν στην ΑΕΚ είναι πως, η επιτυχία εξαρτάται από τα δικά τους πόδια αφού πιστεύουν στις δικές τους δυνατότητες. Κι αν η ομάδα αποδώσει βάσει αυτών, τότε θα βρεθεί εκτός απροόπτου αγκαλιά με την πέμπτη σερί νίκη, με τη δυναμική και την αυτοπεποίθηση να διατηρείται σε ψηλά επίπεδα.

Ο Ιδιάκεθ έχει πλειάδα επιλογών στη διάθεσή του και προτίθεται σε άλλο ένα ματς να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δίνοντας συνέχεια στο ροτέισιον. Από τη μια διατηρεί σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές και από την άλλη δίνει ανάσα σε άλλους. Δείγμα του πλούσιου ρόστερ που διαθέτει στη φετινή σεζόν η ΑΕΚ.

Είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Ισπανός τεχνικός να παρουσιάσει την ενδεκάδα που άρχισε το ματς κόντρα στον Απόλλωνα την περασμένη Κυριακή. Να επαναφέρει δηλαδή τους Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαρένα, Τέτε, Τομάς και Τρισκόφσκι αντί των Τρουγιόλς, Χαραλάμπους, Μπόλιεβιτς, Εγγλέζου, Ακοράν και Χαραλαμπίδη αντίστοιχα, που πήραν θέση βασικού στο παιχνίδι με τον Εθνικό την Τετάρτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ