aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΘέλει να γίνει το αφεντικό

Θέλει να γίνει το αφεντικό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Απόψε όλοι δρόμοι οδηγούν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τους φίλους της ΑΕΚ. Θα υποδεχτεί τη Σλόβαν Λίμπερετς για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με στόχο να ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα στην Τσεχία ως το φαβορί για την πρόκριση.

Στο πρώτο από τα δύο ραντεβού, οι κιτρινοπράσινοι θέλουν να θέσουν τις βάσεις για να βρεθούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της διοργάνωσης, μετά την περίοδο 2011-12.

Η ομάδα έδειξε ότι βρήκε τον δρόμο της στα έξι παιχνίδια που έδωσε στα προκριματικά, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει για την έκτη νίκη της και μάλιστα με «καθαρό» σκορ. Κατά προτίμηση δίχως να δεχτεί γκολ. Με τη σοβαρότητα που τη διέκρινε στα προηγούμενα παιχνίδια, θα προσπαθήσει να επιβληθεί της αντιπάλου της και να φτάσει στον στόχο της.

Η Σλόβαν δεν είναι ομάδα φόβητρο, ενώ δεν βρίσκεται στα καλύτερά της το τελευταίο διάστημα. Επομένως, οι Λαρνακείς έχουν τις πιθανότητές τους και με μία καλή εμφάνιση απόψε, αισιοδοξούν πως θα πετύχουν τον στόχο τους.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα υποτίμησης απέναντι σε μία πιο έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άλλωστε, θα πρόκειται για παγίδα αν περάσει το μήνυμα πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί, κάτι που δεν θέλει με τίποτα ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Όσο για τις επιλογές του Βάσκου προπονητή, κατά πάσα πιθανότητα το βασικό σχήμα θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που τράβηξαν το κουπί στις προηγούμενες φάσεις του θεσμού.

Σε σχέση με το παιχνίδι στη Μόσχα, αναμένεται να επιστρέψει ο σχηματισμός σε 4-3-3 και όχι σε 3-5-2. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Ηλίας Χαραλάμπους θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Άντερ Μουρίγιο θα μείνει στον πάγκο και ο Ιβάν Τρισκόφσκι θα πάρει ξανά ρόλο πλάγιου επιθετικού και όχι σέντερ φορ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ