aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΘα πέσει μεγάλη πείνα στους «μικρούς»…

Θα πέσει μεγάλη πείνα στους «μικρούς»…

Αλλάζει άρδην το τηλεοπτικό σκηνικό του ποδοσφαίρου. Η είδηση ότι η Ομόνοια μετακομίζει από την Primetel στην Cytavision διαφοροποιεί αυτά που ξέραμε. Σύμφωνα με τις χθεσινές πληροφορίες, οι πράσινοι θα υπογράψουν πενταετές συμβόλαιο (2019-2024) με την ημικρατική πλατφόρμα έναντι 1,7 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Συμφωνημένη με τη Cytavision για την περίοδο 2019 -2022 είναι και η Ανόρθωση, ενώ πολύ κοντά σε επέκταση της συμφωνίας του είναι και ο ΑΠΟΕΛ. Η ΑΕΛ είχε μία εξαιρετική συμφωνία με τη Cytavision την οποία θα επιδιώξει να συνεχίσει, ενώ και με την ΑΕΚ δεν θα δυσκολευτούν να τα βρουν.

Το μεγάλο ζόρι θα το έχουν οι λεγόμενες «μικρές» ομάδες. Η ΚΟΠ TV είχε κάποιους κανονισμούς που απέφεραν στους «μικρούς» ένα πολύ σημαντικό ποσό. Για παράδειγμα οι ομάδες που ήταν στην Α’ κατηγορία πέντε φορές τα τελευταία χρόνια είχαν τηλεοπτικά έσοδα 550-600 χιλιάδων ευρώ ετησίως (Άχνα, Ερμής, Άρης). Οι ομάδες που ανέβαιναν στη μεγάλη κατηγορία εξασφάλιζαν ένα ποσό 250 χιλιάδων ευρώ ετησίως (Δερύνεια, ΑΕΖ, Καρμιώτισσα).

Με τα νέα δεδομένα, οι «μικροί» χάνουν τη διαπραγματευτική τους ισχύ. Όταν η Cytavision θα έχει όλους τους «μεγάλους» (ενδεχομένως πλην του Απόλλωνα), με βάση τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, μάλλον οι προτάσεις προς τους «μικρούς» θα περιλαμβάνουν δραματική μείωση. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αρχική πρόταση θα κυμαίνεται περίπου στο μισό (ίσως λίγο παραπάνω) απ’ ό,τι ισχύει σήμερα.

Το χειρότερο; Τα πλείστα σωματεία που ανήκαν στον συνασπισμό της ΚΟΠ TV (όλες οι ομάδες πλην του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης που διαπραγματεύτηκαν μόνοι τους τη συμφωνία με τη Cytavision και της Ομόνοιας και του Απόλλωνα που έχουν συμβόλαιο με την Primetel μέχρι το 2019) έχουν πάρει ως προκαταβολή μεγάλο μέρος από τα τηλεοπτικά τους έσοδα για τη σεζόν 2017-18. τα έχουν πάρει και τα έχουν ξοδέψει! Συμπέρασμα; Θα πέσει μεγάλη πείνα με το νέο σκηνικό στα τηλεοπτικά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ