aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤέτοιο πράμα απλώς… δεν υπάρχει!

Τέτοιο πράμα απλώς… δεν υπάρχει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τι πρωτάθλημα χάνει ο γηπεδικός κόσμος! Αυτοί που προτού ακόμα εισβάλει στη ζωή μας ο κορωνοϊός, ψήφιζαν εξέδρα και όχι καφετέρια για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Από όσους έχουν διεξαχθεί εδώ και πολλά χρόνια, αδιαμφισβήτητα είναι ο πιο απρόβλεπτος ποδοσφαιρικός μαραθώνιος. Πας το γήπεδο και δεν ξέρεις… τι θα σου ξημερώσει! Κάθε παιχνίδι και φλερτ με την έκπληξη.

Βέβαια, το ότι δεν υπάρχει κόσμος στις κερκίδες των γηπέδων, ίσως να δικαιολογεί εν μέρει και το ανάστημα που ορθώνουν τα αουτσάιντερ ακόμα και στην έδρα των φαβορί. Λογικό. Από τη στιγμή που ο «μεγάλος» δεν έχει κάποιες χιλιάδες κόσμου να τον ταρακουνήσουν στην κακή του μέρα, ενώ ο «μικρός» δεν αισθάνεται πλέον μειονεκτικά κόντρα σε εχθρικό πλήθος, γεφυρώνεται το (όποιο) χάσμα δυναμικότητας.

Πολύ περισσότερο, όμως, αυτό το τρελό-τρελό πρωτάθλημα που εκτυλίσσεται έχει την εξήγησή του στο ότι δεν υπάρχει ομάδα-φόβητρο. Κάποια που να ξεχωρίζει και να πεις: «Μάλιστα, αυτή θα το καθαρίσει. Θα πάει τρένο έως το τέλος».

Και αν νομίζετε όμως πως όλο αυτό αφορά μόνο στη μάχη του τίτλου, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά. Αν ο 8ος ΑΠΟΕΛ απέχει δέκα βαθμούς από την κορυφή και λέει πως δεν τα παρατά, αντιλαμβάνεστε τι μάχη θα γίνει όχι μόνο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όχι μόνο για ένα εισιτήριο στο Γιουρόπα Λιγκ, μα και για μια θέση στην εξάδα.

Διότι ο Ολυμπιακός και η Πάφος FC αποδεικνύουν πως οι διοικήσεις τους δεν δήλωναν το περασμένο καλοκαίρι που στοχεύουν στο α’ γκρουπ μόνο και μόνο για λαϊκή κατανάλωση. Είναι εκεί, δυνατοί και με αυτοπεποίθηση λένε ότι θα κάνουν το πάν για να τα καταφέρουν. Πρώτα να παραμείνουν στην εξάδα και έπειτα ό,τι τσιμπήσουν θα είναι καλό…

Τώρα για τον τίτλο και την εξασφάλιση θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα πάντα ρει! Η Ανόρθωση είναι πρώτη, αλλά με σκαμπανεβάσματα και οι φίλοι της περιμένουν σταθεροποίηση απόδοσης. Η ΑΕΛ ήρθε από την εξωτερική, παραμένει ταπεινή, αλλά σε τόσο απρόβλεπτο πρωτάθλημα ποιος της απαγορεύει να ελπίζει;

Ο Απόλλων δίχως άλλο έχει το έμψυχο δυναμικό, αλλά ψάχνεται και μένει να φανεί αν ο Γιάννης Πετράκης μπορεί να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε ο μέχρι πρότινος προκάτοχός του, Σωφρόνης Αυγουστή. Ο τελευταίος δεν άργησε να βρει την επόμενη στέγη και με τη σειρά του, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει στην ΑΕΚ ό,τι δεν κατάφεραν από το 2015 και έπειτα οι Ισπανοκαταλανοβάσκοι!

Τέλος, οι προβληματικοί «αιώνιοι» που για αλλού ξεκίνησαν και αλλού πηγαίνουν. Η Ομόνοια δεν σκοράρει, χάνει αλόγιστα βαθμούς, δυσκολεύεται να χωρέσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και ο -μέχρι προσφάτως «είναι τρελός ο Νορβηγός»- Χένινγκ Μπεργκ ακούει τα εξ αμάξης. Δηλώνει όμως ότι πιστεύει στην ανατροπή και μένει να αποδειχτεί αν τα λόγια θα γίνουν πράξη.

Όσο για τον ΑΠΟΕΛ, έστειλε μια αχτίδα φωτός μετά από καιρό, με τις δύο συνεχόμενες νίκες του επί των Δόξας και Νέας Σαλαμίνας, ενώ και η εμφάνιση απέναντι στη δεύτερη ήταν για πρώτη φορά πειστική. Το πρώτο θετικό δείγμα μετά την διαδοχή του Μαρίνου Ουζουνίδη από τον Μικ Μακάρθι. Έχει σίγουρα πολύ δρόμο ώσπου να πείσει ότι επέστρεψε στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά είτε τα καταφέρει είτε όχι, πάλι θα δώσει τη μάχη του και αυτό προσδίδει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ