aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤέσσερις πρώην των κυπριακών ομάδων ξανά στην επικαιρότητα

Τέσσερις πρώην των κυπριακών ομάδων ξανά στην επικαιρότητα

To φαινόμενο να εμφανίζονται τα ονόματα ποδοσφαιριστών με θητεία στα κυπριακά γήπεδα ως πιθανοί μετεγγραφικοί στόχοι κυπριακών ομάδων είναι σχεδόν καθιερωμένο σε κάθε μετεγγραφική περίοδο. Η χειμερινή περίοδος που αρχίζει επίσημα σε λίγες μέρες δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Ιδίως όταν πρόκειται για παίκτες οι οποίοι έδειξαν την ποιότητά τους κατά την περίοδο που αγωνίστηκαν στην Κύπρο. Άλλωστε η τακτική της επιλογής ποδοσφαιριστών που θήτευσαν παλαιότερα στην Κύπρο είναι από τις αγαπημένες των κυπριακών ομάδων. Πιο πρόσφατα παραδείγματα οι Τόμας ντε Βινσέντι και Ρικάρντο Λαβόρδε.

Ήδη τέσσερις ποδοσφαιριστές που έπαιξαν κατά το παρελθόν στην Κύπρο έχουν «παρελάσει», άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, στα παρασκηνιακά ρεπορτάζ κυπριακών ομάδων.

Αντόνιο Γιάκολις
Ο Κροάτης ακραίος επιθετικός που θήτευσε στον Απόλλωνα την περίοδο 2017/18 καταγράφοντας 33 εμφανίσεις και πέντε γκολ είναι στην Στεάουα Βουκουρεστίου, με την οποία έπαιξε φέτος οκτώ παιχνίδια εκ των οποίων τα τέσσερα στην ενδεκάδα. Ψάχνεται για νέα ποδοσφαιρική στέγη και η αλήθεια είναι πως έχει προταθεί σε όλες τις μεγάλες κυπριακές ομάδες.

Νούριο Φορτούνα
Ο Ανγκολέζος αριστερός μπακ που εντυπωσίασε με τη φανέλα της ΑΕΛ την περίοδο 2016/17 αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις μεγάλες κυπριακές ομάδες, εντούτοις η περίπτωση του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Σαρλερουά πλήρωσε 450.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Μπράγκα με τον 23χρονο μπακ να έχει γεμάτες σεζόν την τελευταία διετία στο πρωτάθλημα Βελγίου.

Κίλιαν Σέρινταν
Στην πόρτα εξόδου της Γιαγκελόνια είναι ο Κίλιαν Σέρινταν. Ο (τρελό) Ιρλανδός μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια μετακόμισε στην Πολωνία τον Ιανουάριο του 2017. Σε 52 εμφανίσεις με τη φανέλα της Γιαγκελόνια πέτυχε 17 γκολ. Η τιμή του δεν είναι απαγορευτική, αφού στην Κύπρο είχε απολαβές 170 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ποσό που είναι κοντά (σε μερικές πιο χαμηλά) στον μέσο όρο των μεγάλων ομάδων του νησιού.

Ρομπέρτο Λάγο
Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός είναι χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι όταν αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ. Το όνομα του ήταν στο προσκήνιο το περασμένο καλοκαίρι, αφού είχε προτάσεις από άλλες κυπριακές ομάδες (η Πάφος ήταν μία εξ αυτών) και «γλυκοκοιτάζει» ξανά την Κύπρο στην προσπάθεια του να συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Αφού δεν τα κατάφερε το καλοκαίρι, «χλωμό» για τον χειμώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ