aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα υπέρ και τα κατά της «ηλικιωμένης» ΑΕΚ

Τα υπέρ και τα κατά της «ηλικιωμένης» ΑΕΚ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

ΗΑΕΚ θα στηριχτεί κυρίως σε ποδοσφαιριστές του ρόστερ της περασμένης σεζόν, το οποίο εμπλουτίστηκε από έμπειρους νέους παίκτες. Οι μαζικές ανανεώσεις και οι αποκτήσεις παικτών σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία ανέβασαν κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας.

Στοιχείο το οποίο γνώριζε εξ αρχής ο Τσάβι Ρόκα, όπως φάνηκε από τον τρόπο που κινήθηκε κατά την καλοκαιρινή μετεγγραφική ενίσχυση. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής επεδίωξε κάτι τέτοιο για να μπορέσουν οι νέοι παίκτες με τους παλιούς να δώσουν ακόμη περισσότρερη αύρα ομάδας με πρωταγωνιστικούς στόχους.

Αν λάβουμε υπόψη τους 22 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ και θα είναι συνεχώς στην πρώτη γραμμή, ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 29,8 χρόνων. Αρκετά μεγάλος, ασφαλώς. Αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσει να διαχειριστεί σωστά η τεχνική ηγεσία, για να αποφευχθούν τραυματισμοί, μεγάλη κόπωση και άλλα προβλήματα που μπορεί να έχει η ομάδα.

Τα συνεχόμενα παιχνίδια που θα δώσει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα προβληματίζουν τους παράγοντές της. Από την άλλη υπάρχει και η άποψη ότι είναι καλύτερα τώρα που είναι νωρίς να δοθούν αυτά τα ματς, παρά στη συνέχεια που θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη κόπωση.

Το θετικό και σημαντικό σε σχέση με την περασμένη σεζόν είναι ότι οι επιλογές από τον πάγκο είναι περισσότερες και ποιοτικότερες. Έτσι, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα έχει βοήθειες για να δίνει τη δυνατότητα ξεκούρασης σε κάποιους παίκτες που θα τη χρειάζονται.

Ο Καταλά είναι 36 ετών, οι Χαραλάμπους και Χαραλαμπίδης 35, οι Λαρένα και Ορτίθ 34, οι Μουρίγιο και Ακοράν 33 και ο Άλβες 32. Παίκτες σημαντικοί και χρήσιμοι για την ομάδα και γι’ αυτό θα χρειαστούν ειδική μεταχείριση από την τεχνική ηγεσία για να μην «σκάσουν» στα μέσα της σεζόν.

Στην περασμένη σεζόν κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν φρεσκάδα στα τελευταία σημαντικά στάδια του πρωταθλήματος, καθώς δεν υπήρχαν παίκτες να δώσουν λύσεις. Φέτος μπορεί ο μέσος όρος ηλικίας να είναι μεγαλύτερος, όμως υπάρχει και πολύ πιο ποιοτικό βάθος, ώστε να υπάρξουν βοήθειες την κατάλληλη στιγμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ