aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα σκόρπια κομμάτια του παζλ για τον τίτλο

Τα σκόρπια κομμάτια του παζλ για τον τίτλο

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 

Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως προαναγγέλθηκε το αποτέλεσμα του Τσιρείου δημιούργησε νέο στάτους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΑΠΟΕΛ φώναξε «παρών» σε άλλο ένα μεγάλο ραντεβού και απέκτησε αέρα υπεροχής και όχι πως ντε και καλά κάνει κουμάντο στον τίτλο, αν μη τι άλλο όμως κρατά -έστω και προς το παρόν- την τύχη του στα χέρια του.

Οι γαλαζοκίτρινοι, χωρίς να πιάσουνε μεγάλη εμφάνιση, χωρίς να κάνουν ευκαιρίες, έφυγαν με το ζητούμενο από μια (πολύ) ζόρικη έδρα και έδειξαν πως έχουν πλέον όλο το πακέτο (ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, αγωνιστικότητα, υπεροχή) για να διατηρήσουν τα κεκτημένα, να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία, αλλά και να πετύχουν μια μοναδική για τα κυπριακά χρονικά επίδοση. Να κατακτήσουν τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο στην ιστορία τους και με 28 πρωταθλήματα στη βιτρίνα του ΑΠΟΕΛ να είναι ο απόλυτος αυτοκράτορας της χώρας. Για να μην προτρέχουμε όμως των γεγονότων, να θυμίσουμε τη γνωστή μας λαϊκή ρήση, ότι δηλαδή, «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»! Σε απλή μετάφραση, όπου «ουρά» βλέπε πλέι οφ.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Νέα δεδομένα στην κορυφή, και στη «μάχη» της εξάδας

Ο ΑΠΟΕΛ κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του και πλέον πίσω του γίνεται χαμός. Ο Απόλλων, με τη νίκη του στο «Αμμόχωστος» έπιασε την ΑΕΛ στη 2η θέση της βαθμολογίας, επαναλαμβανόντας την αποφασιστικότητα και τη θέλησή του για να κόψει το σερί στις κατακτήσεις τίτλων από τους γαλαζοκίτρινους. Η Ανόρθωση επανήλθε στις νίκες στην προσπάθεια που κάνει για μια όσο γίνεται πιο πετυχημένη σεζόν, που έχει ως μίνιμουμ αντίκρισμα την έξοδο στην Ευρώπη. Στην προσπάθεια της αυτή, όμως, θα βρει σκληρούς ανταγωνιστές. Πρώτη και καλύτερη την ΑΕΚ, η οποία απέναντι στη Δόξα, στο ντεμπούτο του Ιδιάκεθ, ήταν αναγεννημένη και σκόρπισε την αντίπαλό της με πεντάρα (5-0) στο Μακάρειο.

Από κοντά και η Σαλαμίνα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, που θέλει να επιβεβαιώσει όσο πιο πειστικά γίνεται πως δικαίως βρίσκεται στην εξάδα και θα διεκδικήσει κι αυτή το δικό της κομμάτι από την πίττα. Α, και να μην ξεγράψουμε την Ομόνοια, που με τη νίκη της παρέμεινε «ζωντανή» για να προλάβει το τρένο της εξάδας. Ποιοι θα προλάβουν και ποιοι δεν θα προλάβουν δεν το γνωρίζουμε.

Από βδομάδα σε βδομάδα θα έχουμε ενώπιόν μας όλο και περισσότερα δείγματα, που όταν στο τέλος ενώσουμε όλα τα κομμάτια θα έχουμε μπροστά μας το μοτίβο του φετινού πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα τόσο ανατρεπτικό -έτσι όπως εξελίσσεται- από πολλές απόψεις, που μένει μόνο να δούμε αν θα είναι το ίδιο ανατρεπτικό και στην κατάληξη του.

ΥΓ: Θέλουμε κι άλλους νεαρούς σαν τον Μιχάλη Ιωάννου και θέλουμε κι άλλους προπονητές σαν τον Στρέπελ, που να τολμούν να δίνουν σ’ αυτά τα παιδιά ευκαιρίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ