aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα πέναλτι των Γ. Νικολάου και Μασιά

Τα πέναλτι των Γ. Νικολάου και Μασιά

TOY ΠΑΝΙΚΟY ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το 1987 (14 Φεβρουαρίου) ο Στέφανος Χατζηστεφάνου είχε σφυρίξει έξι πέναλτι στον αγώνα Ομόνοια-Ολυμπιακός, τρία για κάθε ομάδα, με τους Σαββίδη και Βέρνον να ευστοχούν σε όλα. Οπόταν ο Γιώργος Νικολάου για να μπορέσει να κερδίσει θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες θέλει ακόμη «μεγαλύτερη προσπάθεια».

Τα τέσσερα πέναλτι που σφύριξε στον αγώνα Άρης-Εθνικός (3-1) δεν αρκούν για να μπει στο Βιβλίο Γκίνες. Έχει πάρει όμως φόρα. Αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο καταλογίζει πέναλτι. Το προηγούμενο ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου όταν υπέδειξε πέναλτι στην ΑΕΚ Αρένα υπέρ της Ανόρθωσης κόντρα στην ΑΕΚ (1-3).

Πέναλτι είχε υποδείξει και στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι που ορίστηκε, επίσης για τον θεσμό του κυπέλλου. Υπέρ πάλι της φιλοξενούμενης ομάδας (Απόλλωνα) στο πρώτο παιχνίδι (2-2) με την Ομόνοια. Στην τρέχουσα περίοδο, ο Γιώργος Νικολάου υποδεικνύει συχνά – πυκνά την άσπρη βούλα. Στο πρωτάθλημα έφτασε τα οκτώ, ενώ μετρά και δύο σε αγώνες κυπέλλου.

Μιας και η αναφορά για πέναλτι, ο Δημήτρης Μασιάς σφύριξε δύο πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι «αιωνίων». Ήταν το τρίτο του για τον ΑΠΟΕΛ από το 2011 μέχρι σήμερα. Τρία υπέρ της, με τον Μασιά διαιτητή, έχει και η Ομόνοια, τα δύο στο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα τον Φεβρουάριο του 2012 (1-8). Ίδιος είναι και ο αριθμός πέναλτι που σφύριξε εναντίον του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας, από τέσσερα.

Τα περισσότερα πέναλτι υπέρ ο Μασιάς τα έχει σφυρίξει στην ΑΕΛ (22 αγώνες), τον Απόλλωνα (19 αγώνες) και την Ανόρθωση (15 αγώνες), από έξι. Τα περισσότερα εις βάρος της με διαιτητή τον Μασιά τα έχει η Σαλαμίνα, επτά σε 14 αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ