aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα παράπονα του Μιλόγεβιτς και οι συγκρίσεις με την Κύπρο

Τα παράπονα του Μιλόγεβιτς και οι συγκρίσεις με την Κύπρο

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, στέφθηκε πρόσφατα πρωταθλητής Σερβίας με τον Ερυθρό Αστέρα και το ερχόμενο Καλοκαίρι θα έχει την πρόκληση να οδηγήσει την ομάδα του σε μία αξιοπρεπή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σέρβος πρώην κόουτς της Ομόνοιας, σε μεγάλη συνέντευξή του στη ιστοσελίδα της πατρίδας «www.sportske.net» πέραν των συναισθημάτων του για την επιτυχία του και των απόψεών του για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και το μέλλων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην παρουσία του στην Κύπρο, κάνοντας και κάποιες συγκρίσεις.

Είπε πως ο Αστέρας και η Παρτίζαν Βελιγραδίου, δηλαδή οι «αιώνιοι» αντίπαλοι του σερβικού ποδοσφαίρου, θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να εμβολιάσουν την εθνική ομάδα με ποδοσφαιριστές. Εξέφρασε το παράπονό του ότι το Κράτος δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο και χάνετε η ευκαιρία για να δημιουργηθεί κάτι πολύ καλό.

Διαβάστε επίσης: Συμφώνησε για δύο χρόνια και ανακοινώθηκε ο Μιλόγεβιτς!

«Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν, και το λέω αυτό επειδή το είδα σε χώρες όπως εμείς, όχι στην Αγγλία ή την Ιταλία. Ήμουν στην Κύπρο γοητευμένος από το έδαφος και τις υποδομές για προπονήσεις. Και οι Κύπριοι έχουν ισχυρότερο και καλύτερο ποδόσφαιρο. Στην Κύπρο υπάρχουν πέντε γήπεδα στα οποία μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο», είπε και συνέχισε: «Όσο αστείο κι αν φαίνεται σε κάποιον, ο ΑΠΟΕΛ είναι σταθερά στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο άλλες στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην Ελλάδα το ίδιο».

Διαβάστε επίσης: Διακαής πόθος ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Ακολούθως είπε πως η Σερβία έχει μόνο δύο δυνατές ομάδες μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. «Η Ελλάδα έχει τέσσερις μεγάλες ομάδες, η Κύπρος έξι που παλεύουν για τον τίτλο. Η Βουλγαρία έχει την Λουντογκόρετς και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Τι είναι η Κροατία; Τι είναι η Βοσνία, τι συμβαίνει στα Σκόπια; Θα ήταν καλό να υπήρχε ένα είδος Αδριατικής λίγκας. Αλλά αυτό μπορούμε μόνο να το ονειρευτούμε, είναι αδύνατο να συμβεί. Δώστε στον Θεό μία ευκαιρία. Όταν έχετε έντονο ανταγωνισμό, θα γίνονται ισχυρά παιχνίδια», είπε αφήνοντας να νοηθεί πως μόνο έτσι θα δυναμώσουν ξανά οι σερβικές ομάδες και να αναδειχθούν και παίκτες για να γίνει ισχυρή η Σερβία.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση με τον Μιλόγεβιτς και «μπηχτή» από τον Ασίς!

Σε κάποιο άλλος σκέλος, είπε: «Δεν σκέφτομαι το παρελθόν αν και σέβομαι όσα έχει πετύχει η ομάδα. Θα πρέπει στη ζωή και ειδικά ως προπονητής να εργάζεσαι για το μέλλον και για τις μέρες που έρχονται μπροστά σου. Πολλοί άνθρωποι στη Σερβία ζουν στο παρελθόν. Δεν ξεχνώ από που προέρχομαι και πως ξεκίνησα. Επίσης όταν τα πράγματα είναι ευχάριστα, δεν ξεχνώ τις δύσκολες στιγμές που πέρασα. Ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά πάντα θεωρώ πως μπορούν να φτιάξουν. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο στη Σερβία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο έχει γίνει ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Όταν κερδίζεις είσαι κάποιος και όταν χάνεις είσαι ένα τίποτα. Δεν δουλεύω με αυτό τον τρόπο. Προσπαθώ να μην επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη».

Διαβάστε επίσης: «Θέλουν στην Κύπρο τον Μιλόγεβιτς και τον Ουζουνίδη!»

Και πρόσθεσε: «Όταν ήρθα είπα στους ανθρώπους του συλλόγου το ίδιο πράγματα. Δεν θα αλλάξω την φιλοσοφία μου. Ποτέ δεν θα το κάνω. Είμαι ένας εργατικός και πειθαρχημένος άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Διάβασα πώς κάπου με χαρακτήρισαν μεγάλο προπονητή. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μεγάλο προπονητή. Αυτές είναι δύσκολες λέξεις. Απλά απολαμβάνω τα μικρά και ωραία πράγματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ