aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τα «αφεντικά» των τριών φαβορί

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ότι όπως είναι τα δεδομένα ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας 1ης κατηγορίας ανδρών, πάρα πολύ δύσκολα κάποια άλλη ομάδα, πλην του πρωταθλητή Κεραυνού, της κυπελλούχου ΑΕΚ και του πολύ ισχυρού ΑΠΟΕΛ, θα μπορούσε να μπει σφήνα, έστω και με το θεωρητικό ορισμό του φαβορί για την κατάκτηση και των δυο τίτλων.

Το σημερινό θέμα είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που θα βρίσκονται στη θέση του οδηγού στον πάγκο των τριών αυτών ομάδων. Τη στιγμή λοιπόν που ο Κεραυνός θα έχει για καθοδηγητή το Χριστόφορο Λειβαδιώτη (που παρεμπιπτόντως, κάνει για τρίτη σερί χρονιά, τον σχεδιασμό των ερυθροκίτρινων), στον ΑΠΟΕΛ έκαναν το μπαμ, καταφέρνοντας να πείσουν τον -βάση των αριθμών- τον κορυφαίο Κύπριο προπονητή των τελευταίων χρόνων, Αντώνη Κωνσταντινίδη, για δεύτερη θητεία στον πάγκο της ομάδας τους.

Θα έλεγε κανείς όμως ότι και στην ΑΕΚ, πήραν μιαν απόφαση που ίσως να εξέπληξε κάποιους, με την επιλογή του Δημήτρη Κουκούρη, ο οποίος από τη θέση του βοηθού όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια, κάνει το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής σε μιαν ομάδα με τις μέγιστες απαιτήσεις!

Κωνσταντινίδης και Λειβαδιώτης ανέβηκαν ψηλά μαζί (σε ΕΘΑ και ΑΠΟΕΛ) και αυτό το λένε και οι ίδιοι αν ερωτηθούν. Θα έχει βέβαια ενδιαφέρον, όταν θα φθάσει η ώρα των «αιώνιων ντέρμπι» της καλαθόσφαιρας μας, ανάμεσα σε Κεραυνό και ΑΠΟΕΛ, να δούμε ποιος θα επικρατήσει! Όσο για το Δημήτρη Κουκούρη, μπορεί μεν ο τεχνικός της ΑΕΚ, να μην έχει την εμπειρία των συναδέλφων του ως πρωτάρης. Ακριβώς όμως, επειδή είναι πρωτάρης και ενθουσιασμό θα έχει και εκπλήξεις για τους υπόλοιπους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ