aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα αδικαιολόγητα λάθη διεθνών διαιτητών

Τα αδικαιολόγητα λάθη διεθνών διαιτητών

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι διαιτητές είναι μέρος του παιχνιδιού και όπως κάνουν λάθη οι ποδοσφαιριστές κάνουν και αυτοί. Παρόλο που είναι η δουλειά τους και επιβάλλεται να τα περιορίζουν και κυρίως να μην είναι χοντρά, απ’ αυτά που… βγάζουν μάτια. Και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από διαιτητές που θεωρούνται εκ των κορυφαίων και γι’ αυτό άλλωστε χρίζονται και διεθνείς.

Την τελευταία αγωνιστική, ανάμεσα σε αρκετά λάθη που γίνονται κάθε βδομάδα, έγιναν δυο σοβαρά λάθη από τους Τιμόθεο Χριστοφή και Λούκα Σωτηρίου. Διαιτητές που φέρουν και το σήμα του διεθνούς. Πιάστηκαν στον ύπνο, του ξέφυγε από μια ξεκάθαρη φάση. Του πρώτου στο ΑΕΛ – Νέα Σαλαμίνα και του δεύτερου στο Δόξα – Ερμής. Πάλι καλά που δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα, κυρίως στη δεύτερη περίπτωση, ενώ στην πρώτη ήταν βαθμολογικά αδιάφορο το ματς και στο τέλος η ΑΕΛ έφθασε στην επιτυχία.

Συγκεκριμένα, ο Τιμόθεος Χριστοφή αντί να δώσει πέναλτι για την ομάδα της Λεμεσού αφού η παράβαση έγινε εντός περιοχής, καταλόγισε φάουλ εκτός και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντα Σίλβα. Φανταστείτε τι θα γινόταν σήμερα, εάν η ΑΕΛ «καιγόταν» για τη νίκη και στο τέλος δεν την πετύχαινε. Στο ίδιο ματς, έγινε σοβαρό λάθος και από τον πρώτο βοηθό, Χαράλαμπο Γεωργίου, που επίσης είναι διεθνής. Δύσκολη φάση μεν αλλά φάνηκε ότι δεν βγήκε η μπάλα εκτός, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως επιτεύχθηκε γκολ από την ΑΕΛ το οποίο και δεν μέτρησε.

Στο Μακάρειο, επιτεύχθηκε αυτογκόλ και ο βοηθός Κυριάκος Κυριάκου σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ και ο Λούκας Σωτηρίου αποδέχθηκε το λάθος του βοηθού του και δεν μέτρησε το γκολ. Το οφσάιντ είναι ευθύνη του βοηθού, όμως ο διαιτητής όφειλε να πάρει πάνω του τη φάση και να μετρήσει το γκολ. Το λάθος χρεώνεται και στους δύο.

Ενώ οι πιο πάνω διαιτητές έβγαλαν με θετικό πρόσημο πιο δύσκολα ματς, ντέρμπι με σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, σε δύο παιχνίδια χωρίς πίεση υπέπεσαν σε χοντρά λάθη. Είπαμε, τα λάθη (και) των διαιτητών, είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά τα χοντρά ενοχλούν και είναι καλό οι διαιτητές να είναι προσεκτικοί, να έχουν καθαρό μυαλό και να μην πιάνονται ακόμη και αδιάβαστοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ