aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΤα 5 γεγονότα της σεζόν 2018-19 που στιγμάτισαν το κυπριακό ποδόσφαιρο

Τα 5 γεγονότα της σεζόν 2018-19 που στιγμάτισαν το κυπριακό ποδόσφαιρο

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Φτάσαμε στο τέλος της σεζόν 2018-19. Άλλος ένας μαραθώνιος ολοκληρώθηκε με μπόλικες εκπλήξεις και γεγονότα από αυτά που λέμε… εκτός προγράμματος, τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου όσο και εκτός από αυτό. Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες, αλλά και αποτυχίες είναι γεγονότα που συμβαίνουν κάθε σεζόν, όπως επίσης και οι διάφοροι τραυματισμοί, τα οικονομικά προβλήματα κλπ.

Η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy, καταγράφει πιο κάτω όλα τα αναπάντεχα, αυτά που ξάφνιασαν, και αυτά που στιγμάτισαν το κυπριακό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Η Ομόνοια μπαίνει σε νέα εποχή και ο Σταύρος Παπασταύρου αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας

Τα οικονομικά αδιέξοδα έχουν «πνίξει» τους πράσινους οι οποίοι έψαχναν μια σανίδα σωτηρίας. Μετά από διαβουλεύσεις και σύσταση ομάδας διαπραγματεύσεων η οποία αποτελείτο από τους Μίνως Χαραλάμπους, Νικόλας Γεωργιάδης, Λάμπρος Πιερή, ο Σταύρος Παπασταύρου έφερε πρόταση επένδυσης στην ομάδα της πρωτεύουσας. Έτσι, ακολούθησε καταστατική συνέλευση και στη συνέχεια έκτακτη εκλογική συνέλευση στην οποία εκλέχθηκε ο Κύπριος επενδυτής. Αμέσως άρχισε η σύσταση της εταιρείας και η οικονομική ευημερία «εγκαταστάθηκε» στο «Ηλίας Πούλλος».

«Ξένο σώμα» η Θύρα 9 από την Ομόνοια, δημιουργήθηκε η Ομόνοια 1948

Μετά από τα πιο πάνω, οι οργανωμένοι φίλοι των πρασίνων αποτέλεσαν «ξένο σώμα» από την ομάδα της πρωτεύουσας. Η Θύρα 9 εξέφρασε σε κάθε ευκαιρία την αντίθεσή της τόσο με την δημιουργία της εταιρείας όσο και για την ανάληψη της διοίκησης από τον Παπασταύρου, με αποτέλεσμα να τραβήξουν δρόμους χωριστούς. Οι οργανωμένοι οπαδοί έκαναν λόγο για «ξεπούλημα» και έτσι δεν υπήρχε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Η Θύρα 9 δημιούργησε νέα ομάδα με το όνομα Ομόνοια 1948 η οποία άρχισε από το Πανσόλειο πρωτάθλημα.

Η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου πήρε… σάρκα και οστά

Η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου εφαρμόστηκε με το «καλημέρα» της λήξασας σεζόν. Η εφαρμογή της ήταν γνωστή από την αγωνιστική περίοδο 2017-18 και γι’ αυτό τα οργανωμένα σύνολα αντέδρασαν μέσω αποχής από τους αγώνες των ομάδων τους στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα δίνουν το παρών τους όταν και εφόσον η κάρτα φιλάθλου πάρει… σάρκα και οστά. Έτσι κι έγινε, καθώς τα οργανωμένα σύνολα απείχαν από τα ματς της σεζόν 2018-19.

Δύο ποδοσφαιριστές της Αλκής διαγνώστηκαν με πρόβλημα στην καρδιά

Δυσάρεστο γεγονός που προκάλεσε λύπη στις τάξεις του κυπριακού γεγονός. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Λοϊζίδη και Παναγιώτης Φραγκέσκου οι οποίοι μάλιστα προέβησαν σε καταγγελία κατά της Αλκής καθώς υποστήριζαν πως τους χορηγήθηκαν από την «Αθάνατη» παράνομες ουσίες. Οι δύο ποδοσφαιριστές σταμάτησαν για κάποιο χρονικό διάστημα το ποδόσφαιρο μέχρι οι γιατροί να τους δώσουν το πράσινο φως για να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Η υπόθεση Ουζόχο «ταράσσει» τα νερά του κυπριακού ποδοσφαίρου

Και ποιος να ξεχάσει αυτή την υπόθεση… Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας της Ανόρθωσης παίρνει το αεροπλάνο για το νησί μας, αγωνίζεται σχεδόν αμέσως (λίγες ώρες μετά την άφιξη του) στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και παίζει καθοριστικό ρόλο στη νίκη της «Κυρίας». Ωστόσο, λίγα 24ωρα μετά όλα ήρθαν… τούμπα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του. Η ομάδα της Λεμεσού κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου, καθώς υποστήριζε πως έγιναν παρατυπίες στο δελτίο υγείας του Ουζόχο. Ακολούθησαν καταθέσεις, δικαστήρια, σύλληψη του αντιπροέδρου της Ανόρθωσης, Κυριακού Γιάγκου, ενστάσεις και στο τέλος… δικαίωση για τον Απόλλωνα ο οποίος πήρε τους τρεις βαθμούς και η «Κυρία» τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ