aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΣυγκλονισμός και «γιατί;». Ξυπνήστε επιτέλους…

Συγκλονισμός και «γιατί;». Ξυπνήστε επιτέλους…

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Και ήλθε η στιγμή -δυστυχώς- που συνέβη το μοιραίο. Ο Νάσος, 24χρονος νεαρός Κύπριος οπαδός έχασε την ζωή του τρέχοντας να γλυτώσει από οπαδική βία. Ενώ οπαδοί του ΠΑΟΚ αποχωρούσαν από το στάδιο της Τούμπας, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που είχαν στήσει καρτέρι, εξήλθαν από τις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην οδό Αγίου Δημητρίου και επιτέθηκαν σε μεμονωμένα άτομα που έφεραν διακριτικά του Δικεφάλου. 

Μόλις ο Νάσος αντιλήφθηκε τις επιθέσεις, προσπάθησε τρέχοντας να διασχίσει καθέτως την οδό Αγίου Δημητρίου προκείμενου να αποφύγει τον ξυλοδαρμό. Στην προσπάθειά του, ωστόσο, παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ και τραυματίστηκε θανάσιμα. Αυτό δεν παύει να θεωρείται ως ένα τραγικό γεγονός και άσχετα αν συνέβη στην Ελλάδα και όχι στην Κύπρο, όλους μας συγκλονίζει… Ο θάνατος του Νάσου δεν προήλθε από το ατύχημα με το IX. Από οπαδικά καφριλίκια προήλθε, αφού προσπαθούσε να αποφύγει το ξύλο από τους χούλιγκαν, πιθανότατα υποστηρικτές άλλης ομάδας.

Ο Κύπριος νεαρός ταξίδεψε μέχρι την Τούμπα για να δει την ανατροπή του ομάδα, πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος μετά το 2-0 του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα και ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα του πρόσφερε αυτή την χαρά. Και έτσι έγινε. Δεν ήξερε, όμως, ο ίδιος ότι η αυτή του η ικανοποίηση θα του στοίχιζε τη ζωή. Το γνώριζε καλά όμως η μοίρα…

Συγκλονίστηκε το παγκύπριο. Στο νησί μας δεν σημειώθηκε ποτέ τέτοιο περιστατικό, μόνο τραυματισμοί. Όμως εθελοτυφλούμε, αφού οι συμπλοκές είτε μεταξύ των οπαδών, είτε μεταξύ οπαδών και αστυνομίας είναι συχνό φαινόμενο στα κυπριακά γήπεδα, ενώ μετά από κάθε περιστατικό, ακούμε το γνωστό «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα». Τώρα όμως κανένα θαύμα δεν έσωσε τον Νάσο… Στην Κύπρο, δυστυχώς, πολλές φορές οι χούλιγκαν «παραδειγματίζονται» από άλλες χώρες που ο χουλιγκανισμός είναι σε αυξημένα επίπεδα. Εξάλλου, τα παραδείγματα βίας των τελευταίων χρόνων είναι πολλά και καταγεγραμμένα.

Συχνά πυκνά ακούμε για θανάτους οπαδών λόγω συμπλοκών σε παιχνίδια ή «ραντεβού θανάτου» όπως τα χαρακτηρίζουμε, ωστόσο αφού αυτά γίνονται χιλιόμετρα μακριά δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία πολλές φορές. Τι μας νοιάζει αν σκοτώνονται στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική ή στα Βαλκάνια; Κι’ όμως κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος.

Δεν είναι οι συγκρούσεις ανάμεσα σε χούλιγκαν η είδηση, αλλά ο θάνατος ανθρώπων για ηλίθιους λόγους. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι oι οπαδικές προτιμήσεις και η οπαδική τύφλα προκαλούν τόσα νεύρα, τόση οργή, ώστε να χτυπήσεις τον συνάνθρωπο σου μέχρι να τον τραυματίσεις ή να τον σκοτώσεις. Εν ολίγοις, ας ξυπνήσουμε τώρα που αυτό το τραγικό γεγονός σημειώθηκε δίπλα μας. Ο χουλιγκανισμός, η βία και η αντιπαλότητα στα γήπεδα, μόνο αυτά τα αποτελέσματα φέρνει.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΝΑΣΟ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξέσπασε ο Σιέλης για τον αδικοχαμένο Νάσο: «Θλίψη, θυμός»

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του Nάσου

Αποσύρει το «6» του Νάσου ο Φοίνικας!

Θρηνεί το χαμό του Νάσου η οικογένεια του Αντωνιάδη…

«Λύγισαν» και οι πέτρες για τον Νάσο

Αναστασιάδης για Νάσο: «Για χάρη της τυφλής οπαδικής βίας»

«Έφυγε» ο Κύπριος οπαδός του ΠΑΟΚ

Κρίσιμες ώρες στη Θεσσαλονίκη για τον 24χρονο από την Πάφο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ