aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτον… αέρα η συμφωνία για τον Κώστα Αρτυματά

Στον… αέρα η συμφωνία για τον Κώστα Αρτυματά

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ήταν ο διακαής πόθος του Τιμούρ Κετσπάγια. Απ’ την άλλη, ο Κώστας Αρτυματάς περίμενε πώς και πώς να αγωνιστεί και πάλι υπό τις οδηγίες του Γεωργιανού τεχνικού. Μία σχέση «ισχυρή», όπως εμφανιζόταν, αφού και ο Τιμούρ έκανε υπομονή μέχρι να προκύψει «ευτυχές τέλος», αλλά δεν είναι σίγουρο ότι ο διεθνής μέσος θα φορέσει τη φανέλα με τον φοίνικα. Μέχρι χθες το απόγευμα, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά κι έφερναν τον Αρτυματά με το ενάμισι πόδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά οι εξελίξεις ήταν δραματικές. Είναι αυτό που λέμε, αν δεν πέσουν οι υπογραφές, μην βάζεις το χέρι στο Ευαγγέλιο…

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο Τιμούρ τούς αξιολογεί και παίρνει αποφάσεις

Κι επειδή δεν έπεσαν οι υπογραφές, χθες έγινε γνωστό ότι η προσφορά της ΑΕΚ στον ΑΠΟΕΛ για να αποκτήσει τον Αρτυματά είναι πολύ καλύτερη και το όλο θέμα είναι στον αέρα. Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η προκαταρκτική συμφωνία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ έδωσαν τα χέρια για τη μετακίνηση του διεθνούς μέσου κι απέμενε να… καθαρογραφεί η συμφωνία και να πέσουν οι υπογραφές, που πιθανολογούνταν για σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Αναζητεί την ιδανική λύση για τα «φτερά»

Σύμφωνα με εκείνη τη συμφωνία, οι γαλαζοκίτρινοι θα έπαιρναν –με δόσεις– 80 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο Κώστας θα γινόταν συμπαίκτης με τον αδελφό του Παναγιώτη με τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 120 χιλιάδες ευρώ. Ο Αρτυματάς, μάλιστα, είχε επικοινωνήσει με τον Τιμούρ Κετσπάγια, λέγοντάς του ότι με την υπογραφή των συμβολαίων, ήταν έτοιμος να συμμετάσχει στην πρώτη προπόνηση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Προσγειώνονται» και ανακοινώνονται

Χθες, όμως, αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ να αποκτήσει τον Κώστα Αρτυματά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Λαρνακείς προσφέρουν στον ΑΠΟΕΛ 120 χιλιάδες ευρώ, ενώ προτείνουν στον διεθνή μέσο ελαφρώς καλύτερο συμβόλαιο. Κι επειδή η διαφορά στο οικονομικό είναι σημαντική, η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων προτιμά ο ποδοσφαιριστής να μετακομίσει στην ΑΕΚ. Ο ίδιος προσδοκούσε σε ένα νέο ξεκίνημα με προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια και με πρωταγωνιστικό ρόλο που τόσο πολύ του έλειψε τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο. Χθες, πήγε προπόνηση στον «Αρχάγγελο» κι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσπαθούσε να βάλει ένα τέλος στο σίριαλ.

Διαβάστε επίσης: Νέα πρόταση από την ΑΕΚ στον ΑΠΟΕΛ για Αρτυματά και όλα πιθανά!

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Αρτυματάς αισθάνθηκε πρωτοκλασάτος και αναντικατάστατος μόνο με αφεντικό τον Κετσπάγια. Σε όλη τη διαδρομή του, εκείνη τη σεζόν στον ΑΠΟΕΛ (2015-16) στο πρωτάθλημα είχε τις περισσότερες συμμετοχές (26), καθώς και τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά (2078). Ακόμη κι όταν πήγε στην Κέρκυρα (2017-18) δεν έφτασε σ’ αυτά τα νούμερα (είχε 1321 λεπτά συμμετοχής), ενώ στη λήξασα σεζόν βραβεύθηκε ως «πολυτιμότερος» παίκτης της Εθνικής Κύπρου με πολλές συμμετοχές (22), ενώ με τους γαλαζοκίτρινους στο πρωτάθλημα είχε περίπου τις μισές!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ