aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΣτο Κογκρέσο της UEFA Κουτσοκούμνης, Κούμας, Βάκη

Στο Κογκρέσο της UEFA Κουτσοκούμνης, Κούμας, Βάκη

Πραγματοποιείται αύριο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το ετήσιο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου UEFA.

Στο πιο ψηλό επίπεδο η εκπροσώπηση της ΚΟΠ στο Κογκρέσο αφού στη Φινλανδική πρωτεύουσα μεταβαίνουν ο Πρόεδρος Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Κούμας και ο Γενικός Γραμματέας Φοίβος Βάκη.

Πρόκειται για ένα Κογκρέσο με ιδιαίτερη σημασία για το Κυπριακό Ποδόσφαιρο για δύο λόγους.

Στο Κογκρέσο θα επικυρωθεί η εκλογή των τεσσάρων εκπροσώπων της UEFA στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA. Μεταξύ αυτών είναι και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης ο οποίος πλέον θα συμμετάσχει στο ανώτατο σώμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το Κογκρέσο της UEFA στο Ελσίνκι σηματοδοτεί το τέλος εποχής από τα διοικητικά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Μάριο Λευκαρίτη.

Ο κ. Λευκαρίτης δεν έχει υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και έτσι, μετά από 21 χρόνια, αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο κ. Λευκαρίτης εκλέγηκε για πρώτη φορά στην UEFA το 1996 και από τότε, εκλέγηκε στο ανώτατο σώμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου άλλες τέσσερις φορές, το 2000, το 2004, το 2009 και το 2013, φτάνοντας μέχρι τη θέση του Αντιπροέδρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ