aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτο «ΑΕΚ Αρένα» θα γίνεται η νύχτα-μέρα!

Στο «ΑΕΚ Αρένα» θα γίνεται η νύχτα-μέρα!

Το πιο φωτεινό γήπεδο της Κύπρου θα είναι το «ΑΕΚ Αρένα». Όπως ανέφερε ο Άντρος Καραπατάκης ο φωτισμός του σταδίου θα είναι 2.050 λουξ (lux). Με λίγα λόγια θα κάνει τη νύχτα – μέρα! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, ο φωτισμός στο ΓΣΠ είναι 1500 λουξ.

Οι ειδικοί λένε ότι φωτισμός είναι η πυκνότητα της φωτεινής ροής που δέχεται σημείο μιας επιφάνειας κάθετα τοποθετημένης στη διεύθυνση διάδοσης του φωτός. 1 lux ισοδυναμεί με φωτεινή ροή 1 lm, κατανεμημένη ομοιόμορφα σε επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου.

Παράδειγμα: Ροή 1.000 lumens, συγκεντρωμένη σε ένα χώρο ενός τετραγωνικού μέτρου ισούται με φωτεινότητα 1.000 lux. Ωστόσο τα ίδια 1.000 lumens απλωμένα σε μία επιφάνεια δέκα τετραγωνικών μέτρων παράγουν μία μειωμένης εντάσεως φωτεινότητας ίση με 100 lux.

Με 2.050 lux στο «ΑΕΚ Αρένα» και οι θεατές θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, ενώ θα μπορεί να γίνει τηλεοπτική παραγωγή στο ανώτατο επίπεδο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα) ζητείται από τους διοργανωτές φωτισμός τουλάχιστον 2.000 lux για την τηλεοπτική μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ