aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτην τετράδα η Robo Markets ΑΕΛ

Στην τετράδα η Robo Markets ΑΕΛ

Το ξεκαθάρισμα της τετράδας και των ομάδων που θα παλέψουν για τον τίτλο είχαμε την Τρίτη (30/01) στην 13η και προτελευταία αγωνιστική του πετοσφαιρικού πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας γυναικών.

Η ήττα της Αναγέννησης Δερύνειας από την Ανόρθωση με 0-3 (18-25, 20-25, 20-25) άφησε τις «πράσινες» εκτός τετράδας και την Robo Markets ΑΕΛ να σφραγίζει το εισιτήριο αν και έχασε με 0-3 (25-23, 25-19, 25-15) στη Λάρνακα από την Τεχνοοικία ΑΕΚ. Στους άλλους δυο αγώνες τα φαβορί επεκράτησαν αφού ο Απόλλων κέρδισε το ΘΟΪ με 3-0 (25-13, 25-21, 25-18) και η Ολυμπιάδα Ν. τον Εθνικό Λ. εκτός έδρας με 0-3 (13-25, 13-25, 13-25).

Δεν καταλαβαίνει από έδρες: Η Ανόρθωση δεν καταλαβαίνει από έδρες. Η ομάδα του Αλεξάντερ Μπόσκοβιτς κέρδισε και στη Δερύνεια κερδίζοντας την πολύ καλή Αναγέννηση με 0-3 σετ και παραμένει σε απόσταση μιας νίκης από τον Απόλλωνα τον οποίο αντιμετωπίζει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στην 14η αγωνιστική. Η Αναγέννηση έχασε και μένει εκτός τετράδας. Ωραίο θέαμα πρόσφεραν οι δυο ομάδες στη Σάλα της Δερύνειας στο πρώτο σετ με την Ανόρθωση που ήταν πιο καλή εκεί που η «μπάλα έκαιγε» να κερδίζει το σετ με 18-25 σε 24 λεπτά και «έγραψε» το 0-1 σετ. Το θέαμα στο δεύτερο σετ έφθασε εκ νέου σε υψηλά επίπεδα με την Αναγέννηση να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά την Ανόρθωση να βρίσκει πάντα τις λύσεις και να κερδίζει σε 23 λεπτά 20-25, αυξάνοντας το προβάδισμά της σε 0-2. Η «Μεγάλη Κυρία» κατάφερε να επιβληθεί και στο τρίτο σετ με 20-25 σε 25 λεπτά και να εξασφαλίσει τη νίκη με 0-3. Η Αναγέννηση πάλι πάλεψε, αλλά έχασε την επαφή της με το σκορ στα τελικά στάδια του σετ.

Μετά το πρώτο σετ…: Η Τεχνοοικία ΑΕΚ καλύτερη πήρε την ουσία στο ντέρμπι της αγωνιστικής κερδίζοντας την Robo Markets ΑΕΛ με 3-0 σετ και βρίσκεται στην τρίτη θέση ισόβαθμη με την Ανόρθωση, αλλά σε απόσταση αναπνοής από τον Απόλλωνα. Η Robo Markets ΑΕΛ έχασε αλλά «κλείδωσε» τη θέση στην τετράδα μετά την ήττα της Αναγέννησης Δ. Πραγματικό ντέρμπι ήταν το πρώτο σετ αφού τόσο οι «κιτρινοπράσινες» όσο και οι «γαλαζοκίτρινες» πάλεψαν τον κάθε πόντο μέχρι τέλους. Μετά από ένα γεμάτο παιχνίδι η Τεχνοοικία ΑΕΚ πήρε το σετ με 25-23 και πήρε το ψυχολογικό προβάδισμα απέναντι σε μια ισάξια Robo Markets ΑΕΛ σε 35 λεπτά. Οι δυο ομάδες πάλεψαν στα ίσια και το δεύτερο σετ αλλά η ομάδα του Ούγγρου κόουτς Λάζλο Χόλοσι κατόρθωσε να ξεφύγει  και να πάρει το κρίσιμο σετ με 25-19 αυξάνοντας σε 2-0 το σκορ. Στο τρίτο σετ οι «κιτρινοπράσινες» ήταν ανώτερες και «καθάρισαν» μάλλον εύκολα με 25-15 σφραγίζοντας και τη νίκη με 3-0 σετ.

«Καθάρισαν» οι «Αμαζόνες»: Σε ένα ανταγωνιστικό αγώνα ο Απόλλων ξεπέρασε άλλο ένα εμπόδιο στο δρόμο του για την πρωτιά κερδίζοντας στη Σάλα του Απόλλωνα το πολύ καλό ΘΟΪ Αυγόρου με 3-0 σετ. Η ομάδα του Στέργιου Φραγκέσκου αγωνίστηκε χωρίς την Ανγούλο, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στις Ράνια Στυλιανού και Δέσποινα Σιμανόφσκι να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Πλέον, η οομάδα του Φραγκέσκου σκέφτεται τον αγώνα της 14ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση. Το ΘΟΪ έπαιξε χωρίς άγχος και παρά το γεγονός ότι έχασε άφησε καλές εντυπώσεις. Οι αλλαγές που επιχείρησε ο Στέργιος Φραγκέσκου δεν αλλοίωσαν την εικόνα του Απόλλωνα, ο οποίος επιβλήθηκε στο πρώτο σετ του μαχητικού ΘΟΪ με 25-13 και προηγήθηκε σε 20 λεπτά 1-0. Το δεύτερο σετ ήταν εξαιρετικό και πραγματικό ντέρμπι. Οι παίκτριες του Λούη Νοβάκοφ έπαιξε πολύ καλά και στάθηκε ίσος προς ίσον απέναντι στις «γαλάζιες» οι οποίες αν και τα βρήκαν «σκούρα» κέρδισαν τους απαραίτητους πόντους κερδίζοντας το σετ με 25-21 σε 25 λεπτά. Το 2-0 για τον Απόλλωνα ήταν γεγονός. Καλός αγώνας παίχθηκε και στο τρίτο σετ με το ΘΟΪ να αντιστέκεται, αλλά να υποκύπτει τελικά με 25-18 σε 22 λεπτά και τον Απόλλωνα να κερδίζει με 3-0 σετ.

Νίκη μετά από καιρό: Mε τρία σετ να ολοκληρώνονται με 13-25 και συνολικό σκορ πόντων 39-75 η Ολυμπιάδα πέρασε εύκολα από το Γυμνάσιο Λατσιών κερδίζοντας με 0- τον ουραγό Εθνικό. Η ομάδα του Σιαντρή επέστρεψε στις επιτυχίες σε αντίθεση με το σύνολο του Ευ. Παναγιώτου που ούτε την 13η αγωνιστική πήρε πόντο. Η Ολυμπιάδα Ν. μπήκε σοβαρά στον αγώνα στο Γυμνάσιο Λατσιών και παρά τον ενθουσιασμό των παικτών του Εθνικού κέρδισε 13-25 και πήρε προβάδισμα. Μια από τα ίδια το δεύτερο σετ με την ομάδα του Χρ. Σιαντρή να ξεφεύγει και να κερδίζει εκ νέου 13-25 σε 22 λεπτά και να προηγείται στα  Λατσιά με 0-2. Στο τρίτο σετ οι δυο προπονητές δοκίμασαν σχήματα και τις παγκίτισσές τους με την προσφυγική ομάδα να κερδίζει 13-25 και να εξασφαλίζει τη νίκη με 0-3 σετ.

Με τη συμπλήρωση 13 αγώνων η  βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Απόλλων 36

2. Ανόρθωση 33

3. Τεχνοοικία ΑΕΚ 33

4. Robo Markets ΑΕΛ 20

5. Αναγέννηση Δ. 15

6. Ολυμπιάδα Ν. 13

7. ΘΟΪ Αυγ. 6

8. Εθνικός Λ. 0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ