aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτην τελική ευθεία το πρωτόκολλο, απαντήσεις για κόσμο, κρούσμα και φιλικά

Στην τελική ευθεία το πρωτόκολλο, απαντήσεις για κόσμο, κρούσμα και φιλικά

Το επόμενο 48ωρο αναμένεται φως στην άκρη του τούνελ σχετικά με το Πρωτόκολλο διεξαγωγής Ποδοσφαιρικών αγώνων, το οποίο αναμένουν καθήμενες σε αναμμένα κάρβουνα οι ομάδες για πολλούς και διάφορους λόγους.

Το πρωτόκολλο που ετοιμάστηκε από την ΚΟΠ σε συνεργασία με την Ιατρική Επιτροπή της Ομοσπονδίας βρίσκεται υπό συζήτηση με το Υπουργείο Υγείας και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι σύντομα θα πάρει τελική μορφή και θα τεθεί σε ισχύ.

Σε αυτό θα καθορίζεται το ποσοστό παρουσίας φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που θα επιτρέψει στις ομάδες να καθορίσουν το πλάνο τους σχετικά με τα εισιτήρια διαρκείας, ώστε να εισρεύσει χρήμα στο ταμείο τους. Η πανδημία του κορωνοϊού και η απόφαση πρόωρης διακοπής του πρωταθλήματος έχουν στερέψει τα έσοδα των ομάδων, σε μία περίοδο που κινούνται για μετεγγραφική ενίσχυση, ενώ ταυτόχρονα «τρέχουν» οι υποχρεώσεις τους προς τους παίκτες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τελική απόφαση για το «καυτό» ερώτημα της διαχείρισης θετικού κρούσματος. Επιπλέον, το πρωτόκολλο απαιτείται και για την ομαλή διεξαγωγή των φιλικών προετοιμασίας. Με βάση τις αναθεωρημένες (28/6) κατευθυντήριες οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό που αφορούν τη διεξαγωγή αθλητικών πρωταθλημάτων η μέγιστη χωρητικότητα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους άθλησης επιτρέπει για τα γήπεδο ποδοσφαίρου μέχρι 60 άτομα φυσική παρουσία ανά εγκατάσταση συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου.

Αν υπολογίσει κανείς ότι στο σύνολό τους οι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδες είναι κοντά στους 40 και απαιτείται η παρουσία άλλων 10 ατόμων τουλάχιστον για το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταστεί δυνατή η τηλεοπτική κάλυψη ενός φιλικού αγώνα.

Όπως πληροφορείται το «Goal» για τον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα η Cablenet ζήτησε την παρουσία 40 ατόμων για την κάλυψη της αναμέτρησης. Αν και ζητήθηκε από την συνδρομητική πλατφόρμα να κάνει την παραγωγή με λιγότερα άτομα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και ως εκ τούτου δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ