aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτην ΑΕΚ τρώγοντας έρχεται η όρεξη

Στην ΑΕΚ τρώγοντας έρχεται η όρεξη

Η ΑΕΚ έκανε ξανά περήφανη τη Λάρνακα! Το βράδυ της Πέμπτης «απέδρασε» από το Βελιγράδι με την ισοπαλία (2-2) και το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι κιτρινοπράσινοι εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 με την Παρτίζαν, στον επαναληπτικό αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, και σε συνδυασμό με το 2-1 της «Αρένας» πέταξαν εκτός τους Σέρβους.

Έτσι, οι Λαρνακείς «κλείδωσαν» τη συμμετοχή τους τουλάχιστον στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού από την Ντνίπρο, που είναι η αντίπαλός τους στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτή πρόκειται να είναι και η τρίτη συμμετοχή της ΑΕΚ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τις σεζόν 2011-12 και 2018-19, και θα αποφέρει έσοδα πέραν των €3.000.000. Το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ ανέρχεται στα €2.940.000 και αν προστεθούν οι €300.000 για το μπόνους συμμετοχής σε κάθε προκριματικό γύρο τα έσοδα €3.240.000. Αν προστεθούν στην εξίσωση το ποσό των εισιτηρίων, των χορηγών, αλλά και τα χρήματα από το market pool η σούμα ξεπερνά -ίσως και κατά πολύ- τα €3.500.000. Επιπλέον, κάθε νίκη στον όμιλο θα φέρει μπόνους €500.000 και κάθε ισοπαλία €166.000. Η πρωτιά στον όμιλο θα δώσει άλλες €650.000, ενώ η δεύτερη θέση €325.000.

Βέβαια, οι κιτρινοπράσινοι δεν πρόκειται να αρκεστούν στην εξασφαλισμένη συμμετοχή τους στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την πρόκριση κόντρα στην Ντνίπρο, και πλέον μετά την σπουδαία πρόκριση επί της Παρτίζαν και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Αυτό άλλωστε δήλωσε και ο Χοσέ Λουίς Όλτρα μετά την πρόκριση: «Είμαστε σίγουρα στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να βρεθούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Η πρώτη «μάχη» είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου (20:00), στο Κόσιτσε της Σλοβακίας. Η ουκρανική ομάδα λόγω του πολέμου ξενιτεύεται και αποφασίσθηκε να χρησιμοποιήσει ως έδρα τη νεόκτιστη «Kosicka Futbalova Arena». Ο επαναληπτικός αγώνας προγραμματίστηκε για τις 25 Αυγούστου στην «Αρένα».

Εάν η ομάδα του Όλτρα περάσει το εμπόδιο της Ντνίπρο και συμμετάσχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αυτόματα στον λογαριασμό της θα πιστωθεί το ποσό των €3.630.000, που είναι το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους της διοργάνωσης. Επιπλέον, θα εισπράξουν €300.000 που πληρώνει η ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή σε κάθε προκριματικό γύρο. Σύνολο δηλαδή €3.930.000. Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη στους ομίλους δίνει €630.000, ενώ κάθε ισοπαλία €210.000. Σε όλα αυτά θα προστεθεί και το ποσό των εισιτηρίων, των χορηγών, αλλά και τα χρήματα από το market pool.

Όσον αφορά την αναμέτρηση απέναντι στην Παρτίζαν, ο Όλτρα δήλωσε μετά το τέλος της: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, πολύ χαρούμενος για την πρόκριση. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα έδειξε τη σωστή αντίδραση σήμερα. Στα τελευταία λεπτά υποφέραμε καθώς με ένα γκολ του αντιπάλου θα πηγαίναμε στην παράταση».

Ορίστηκαν από την ΟΥΕΦΑ χθες οι διαιτητικές ομάδες και των δύο αγώνων ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ντνίπρο. Στο πρώτο ματς ορίστηκαν ρεφ από τη Γερμανία, με διαιτητή τον Τομπάιας Στίλερ, βοηθούς τους Κρίστιαν Γκίτελμαν, Έντουαρντ Μπέιτινγκερ και τέταρτο τον Μάρτιν Πίτερσεν. Στη ρεβάνς, η διαιτητική ομάδα θα είναι από την Ιταλία. Πρώτος διαιτητής ορίστηκε ο Νταβίντε Μάσα και βοηθοί οι Φιλίπο Μέλι, Στέφανο Αλάσιο. Τέταρτος θα είναι ο Ροσάριο Αμπίσιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ