aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣτημένα: Οι Ισπανοί ανακριτές επικοινώνησαν με την κυπριακή Αστυνομία

Στημένα: Οι Ισπανοί ανακριτές επικοινώνησαν με την κυπριακή Αστυνομία

Εις γνώση της κυπριακής Αστυνομίας εδώ και καιρό είναι τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα «φωτιά» της «El Confidencial» στην Ισπανία, περί κυκλώματος στημένων αγώνων στη χώρα που δρούσε και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ισπανικές αρχές είχαν παραδώσει εδώ και μήνες τόσο στην ΟΥΕΦΑ όσο και στην Αστυνομία της Κύπρου πληροφορίες και το περιεχόμενο ηχογραφημένων συνομιλιών των επιχειρήσεων «Πιζάρο» και «Κόρτες», δύο υποθέσεις που καταχωρήθηκαν  στο δικαστήριο του Badajoz τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2018 , αντιστοίχως, με τη σύλληψη περισσότερων από πενήντα παικτών, εκπροσώπων και μεσαζόντων για εμπλοκή τους σε χειραγώγηση αγώνων στην Ισπανία.

Διαβάστε επίσης: Δημοσίευμα «φωτιά» για 4 στημένα ματς στην Κύπρο με εμπλοκή Λαρένα

Η άρση των τηλεφωνικών κλήσεων, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα της «El Confidencial»  κατέστησαν δυνατή την ανακάλυψη ότι οι ηγέτες του κυκλώματος είχαν επαφή στην Κύπρο που τους παρείχε στοιχεία. Ο συνδετικός κρίκος με βάση τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Χόρχε Λαρένα.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση της ΑΕΚ για τα περί ύποπτων αγώνων και εμπλοκής Λαρένα

Οι Αρχές στην Κύπρο δήλωσαν πολλές φορές τη δυσκολία εξιχνίασης υποθέσεων για στημένα παιχνίδια παρά τους δεκάδες κόκκινους φάκελους που στάλθηκαν από την ΟΥΕΦΑ καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Το ερώτημα, όμως, είναι τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα για πάταξη του φαινομένου των στημένων αγώνων στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: H συνομιλία «φωτιά» για στημένα που «καίει» τον Λαρένα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ