aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΣτη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ

Στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Πετρολίνα ΑΕΚ θα αρχίσει σήμερα (18:00) το ευρωπαϊκό ταξίδι της, αφού θα πραγματοποιήσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα για την 1η προκριματική φάση του Καλαθοσφαιρικού Τσάμπιονς Λιγκ. Η κυπριακή ομάδα θα υποδεχθεί στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο» την Αντβέρπ από το Βέλγιο.

Η είσοδος του αγώνα έχει οριστεί στα 5 ευρώ, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν. Η αναμέτρηση θα μεταδίδεται και τηλεοπτικά από το κανάλι Cytavision Sports 5. O επαναληπτικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στο Βέλγιο, στις 21:00. Σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση, η κυπριακή ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Καντού (Ιταλία)- Σζολνόκι Ολάι (Ουγγαρία).

Πάμε να δούμε όμως ποια είναι η ταυτότητα της νέας ΑΕΚ. Έξι μετεγγραφές πραγματοποίησε η ομάδα της Λάρνακας το καλοκαίρι. Οι δύο αφορούσαν Kύπριους καλαθοσφαιριστές, τον Βασίλη Κούνα και τον Μάριο Γεωργίου. Αποκτήθηκαν επίσης οι Γουίλ Ντέιβις, Τρέβις Ρέλεφορντ, Γιούρι Σκίφιτς και Κάιλ Βιναλές. Από την περασμένη αγωνιστική περίοδο ανανέωσαν και συνεχίζουν στους κιτρινοπράσινους οι Ανδρέας Σιζόπουλος, Ιάκωβος Παντελή, Τόμισλαβ Πέτροβιτς, Τάιρελ Μπιγκς, Μιχάλης Κουμής, Μιχαήλ Μοτίτης και Ρομπέρτο Μαντοβάνη. Στον πάγκο της Πετρολίνα ΑΕΚ συνεχίζει και ο Δημήτρης Κουκούρης, ο οποίος μετά την πολύ επιτυχημένη περασμένη σεζόν ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Λάρνακας.

Όσο για τη βελγική ομάδα, ιδρύθηκε το 1995 και εδρεύει στην πόλη Αμβέρσα, η οποία αποτελεί την πρωτεύουσα της επαρχίας της Φλάνδρας. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή πληθυσμού στο Βέλγιο που έγινε το 2014, η Αμβέρσα υπολογίζεται να έχει πληθυσμό 510 610 κατοίκων. Η Αντβέρπ αγωνίζεται στη Λότο Αρένα, η οποία έχει χωρητικότητα 5.218 φιλάθλων και εγκαινιάστηκε το 2017.

Στην 23χρονη ιστορία της η Τζάιαντ Ανβερπ έχει κατακτήσει πέντε τίτλους. Ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ. Την σεζόν 2017-18 κατέλαβε τη 2η θέση στο βελγικό πρωτάθλημα και ηττήθηκε από τη μόνιμη πρωταθλήτρια από το 2012, Οστάνδη, με 3-0 στη σειρά των τελικών. Παράλληλα την περασμένη σεζόν είχε αγωνιστεί στο FIBA Europe Cup, συμμετέχοντας στον Α’ Όμιλο, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την πρόκριση της στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ