aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣοβαρό πρόβλημα στη διεξαγωγή των φιλικών σύμφωνα με το Υπ. Υγείας

Σοβαρό πρόβλημα στη διεξαγωγή των φιλικών σύμφωνα με το Υπ. Υγείας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σοβαρό ζήτημα για τη διεξαγωγή των φιλικών προετοιμασίας προκύπτει με βάση τις αναθεωρημένες (28/6) κατευθυντήριες οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό που αφορούν τη διεξαγωγή αθλητικών πρωταθλημάτων και τη λειτουργία επιχειρήσεων κλειστών και ανοικτών χώρων άθλησης.

Από την στιγμή που το Πρωτόκολλο διεξαγωγής Ποδοσφαιρικών αγώνων που ετοιμάστηκε από την ΚΟΠ, σε συνεργασία με την Ιατρική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, είναι ακόμα υπό εξέταση από το Υπουργείο Υγείας τίθεται σοβαρό πρόβλημα στη διεξαγωγή των φιλικών αναμετρήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τις κυπριακές ομάδες για τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, με βάση τα πρωτόκολλα του Υπουργείου η μέγιστη χωρητικότητα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους άθλησης επιτρέπει για τα γήπεδο ποδοσφαίρου μέχρι 60 άτομα φυσική παρουσία ανά εγκατάσταση συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου.

Αν υπολογίσει κανείς ότι στο σύνολό τους οι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδες είναι κοντά στους 40, απαιτείται η παρουσία άλλων 10 ατόμων τουλάχιστον για το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταστεί δυνατή η τηλεοπτική κάλυψη ενός φιλικού αγώνα. Όπως πληροφορείται το «Goal» για τον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα η Cablenet ζήτησε την παρουσία 40 ατόμων για την κάλυψη της αναμέτρησης. Αν και ζητήθηκε από την συνδομητική πλατφόρμα να κάνει την παραγωγή με λιγότερα άτομα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και ως εκ τούτου δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Το πρόσφατο φιλικό της Ομόνοιας με τη Δόξα δεν ήταν τηλεοπτικό από συνδρομητική πλατφόρμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ