aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣοβαρά! Τι μας λέτε;

Σοβαρά! Τι μας λέτε;

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Στο μπαράζ δημοσιογραφικών πληροφοριών και δηλώσεων αρμοδίων για τα θέματα ασφάλειας και καταλληλότητας των αθλητικών χώρων το τελευταίο διάστημα, έλειπαν οι τοποθετήσεις της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

Προχθές σε ανακοίνωση της, μας υπενθύμισε πως η Α.Α.Σ. συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την τροποποίηση του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, έχοντας εποπτικό ρόλο, σε μια κοινή προσπάθεια με τις Αστυνομικές Αρχές και τους ιδιοκτήτες των αθλητικών χώρων για βελτίωση των γηπέδων στα οποία διεξάγονται αγώνες πρώτης κατηγορίας, με στόχο την ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων.

Και μετά τις επεξηγήσεις για τον ρόλο που έχει, πρόθεσή της, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε πρώτη φάση να γίνει καταγραφή «με ενδεδειγμένους κανόνες ελέγχου-αξιολόγησης όλων εκείνων τα οποία είναι απαραίτητα να πληρούν τα στάδια». Σε δεύτερη φάση μας ενημερώνουν πως «οι απαιτούμενες ενέργειες θα ιεραρχηθούν, θα τεθούν οι προτεραιότητες και θα προταθεί πενταετές πρόγραμμα βελτίωσης των αγωνιστικών χώρων».

Επισημαίνεται πως η πρώτη φάση βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της, όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. «Επιθυμία της Αρχής», καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι να παραμείνει μακριά από οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις, δηλώνοντας ότι θα είναι διαθέσιμη σε κάθε κριτική μετά το πέρας της εντεταλμένης αποστολής της».

Πάμε από την αρχή. Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων συστάθηκε το 2014 από το Υπουργικό Συμβούλιο. Έχουμε «φάει» κάτι παραπάνω από το μισό 2019 και ακόμη είναι στην πρώτη φάση. Σχεδόν έξι χρόνια είναι στην πρώτη φάση και ζητάνε να μην υπάρχει κριτική μέχρι να ολοκληρωθεί. Μα πότε; Πόσα χρόνια. Πάνε σχεδόν έξι. Ούτε η Πλατεία Ελευθερίας να ήταν! Τόσο διάστημα τα μέλη της, τι κάνουν; Είναι τόσο δύσκολο να διενεργηθεί τεχνοοικονομική μελέτη στα 39 γήπεδα που διεξάγονται αγώνες Α ́ κατηγορίας όλων των αθλημάτων; Το διάστημα που έχει παρέλθει αντιστοιχεί ένα γήπεδο κάθε δύο μήνες! Να τα ελέγξουν, όχι να τα ανοικοδομήσουν.

Και μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση που χρειάζεται –λένε– πέντε χρόνια. Δηλαδή η κριτική για τη ράθυμη και αναποτελεσματική κατά τα φαινόμενα αποστολή τους θα πρέπει να γίνει το… 2083; Σχεδόν έξι χρόνια ούτε η πρώτη φάση δεν ολοκληρώθηκε. Σχεδόν έξι χρόνια ζητά η Α.Α.Σ. να μείνει μακριά από αντιπαραθέσεις για κάτι που θα έπρεπε να ήταν τελειωμένο πριν από πολύ καιρό.

Σχεδόν έξι χρόνια, ο ρόλος τους έχει αποτύχει παταγωδώς και ακόμη χρειάζονται και άλλα. Καλά κρασιά! Με τέτοιους ράθυμους ρυθμούς φρονώ πως η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί περίπου την ίδια περίοδο που το υπό ανέγερση γήπεδο της Λεμεσού θα χρειαστεί ανακαίνιση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ