aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣούπερ ανατροπή και… αφεντικό της πόλης

Σούπερ ανατροπή και… αφεντικό της πόλης

Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πετόσφαιρας ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας, κερδίζοντας την Robo Markets ΑΕΛ με 3-0 σετ (26-24, 25-17, 25-19). Στους άλλους τρεις αγώνες, η Τεχνοοικία ΑΕΚ συνέχισε την αήττητη πορεία της κερδίζοντας με 3-0 τον Εθνικό Λατσιών. Η Ανόρθωση κατέβαλε την Ολυμπιάδα Ν. με 3-0 και η Αναγέννηση Δ. επιβλήθηκε του ΘΟΪ Αυγόρου επίσης με 3-0 σετ.

Με κορυφαία την Κατερίνα Ντουντνίκοβα και πολύτιμες λύσεις από την Άντρη Ιορδάνους ο Απόλλων πήρε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να ανέβει στην κορυφή κερδίζοντας στο ντέρμπι της Λεμεσού πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.  Οι γαλαζοκίτρινες ήταν ισάξιες και ειδικά στο πρώτο σετ όταν είχαν ισχυρό προβάδισμα που έφτασε μέχρι το 19-10. Με φοβερή αντεπίθεση διαρκείας, όμως, ο Απόλλων προηγήθηκε 24-23 και με πόντο της Άντρης Ιορδάνους και αποτυχημένη επίθεση της Βόρονα κέρδισε το πρώτο σετ με 26-24. Στη συνέχεια η ομάδα των κυανόλευκων είχε τις λύσεις και συνεχώς το πάνω χέρι κι έφτασε δίκαια στην νίκη. Τα σετ: 26-24, 25-17, 25-19

ΑΠΟΛΛΩΝ (ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Αγκούλο, Ιορδάνους, Ι. Λεωνίδου, Ντουντνίκοβα, Μανίταρου, Χαραλάμπους, Ε. Λεωνίδου (λίμπερο).

ROBO MARKETS ΑΕΛ (ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ): Σπύρου, Βόρονα, Κωνσταντινίδου, Κχαταρασβίλι, Σίμαν, Παύλου Aραούζου (λίμπερο), Κυπριανού, Σιακίδου, Ντόντσουκ.

Την πέμπτη σερί νίκη της πέτυχε η Τεχνοοικία ΑΕΚ η οποία δικαιώνοντας τα προγνωστικά κέρδισε στο «Κίτιον» τον Εθνικό Λατσιών με 3-0 σετ. Οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να είναι ανταγωνιστικές στο πρώτο σετ 25-15, αλλά στη συνέχεια, η διαφορά δυναμικότητας ήταν καταφανής. Τα σετ: 25-15, 25-7, 25-6.

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ (Λ. ΧΟΛΟΣΙ): Στ. Ιωάννου, Ειρ. Ιωάννου, Ν. Στυλιανού, Μάγκντιτς, Ριπνάγια, Ριαλά, Mοσφιλιώτη (λίμπερο).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ (Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ): Λουκά, Τίλει, Κωνσταντίνου, Σολωμή, Οικονομίδου, Χριστοδούλου, Δαυίδ (λίμπερο).

Με κεκτημένη ταχύτητα η Ανόρθωση ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ολυμπιάδας Ν. και καραδοκεί. Η «Κυρία», ανώτερη σε όλους τους τομείς, έπαιξε πολύ καλά και δεν άφησε την επικίνδυνη Ολυμπιάδα να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει κάτι καλό. Τα σετ 25-09, 25-16, 25-11.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Kορντούν, Μπρατούχινα, Σταυρινίδου, Πατσέκο, Καετάνο, Ιωάννου Δαυίδ (λίμπερο), Xριστοπούλου, Κακουρή.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Χριστοδούλου, Γ. Μαραγκού, Νίστρομ, Αθανασίου, Ντίπερν, Χαραλάμπους, Xρ. Μαραγκού (λίμπερο), Kολοκοτρώνη, Οικονομίδου, Καυκαρίδου.

Τη βαθμολογική της θέση βελτίωσε η Αναγέννηση Δ. που στο τοπικό ντέρμπι των Κοκκινοχωριών κέρδισε το ΘΟΪ Αυγόρου με 3-0. Παίζοντας καλύτερα σε κρίσιμα σημεία οι γηπεδούχες  εξασφάλισαν το πρώτο σετ με 25-22 κι είχαν πιο εύκολη συνέχεια. Τα σετ: 25-22, 25-13, 25-20.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Λ. ΛΟΪΖΟΥ): Μάγνι, Ευσταθίου, Παπαγιάννη, Γκρίπαν, Δημητρίου, Μπράουν Oικονόμου (λίμπερο), Αντωνίου.

ΘΟΪ ΑΥΓΟΡΟΥ (Λ. ΝΟΒΑΚΟΦ): Χαραλάμπους, Όθωνος, Κωνσταντίνου, Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου, Kούτα (λίμπερο), Χρίστου, Τζιανουδάκη, Χρυσάνθου.

Η βαθμολογία μετά τη συμπλήρωση της 5ης αγωνιστικής: Τεχνοοικία ΑΕΚ 15, Ανόρθωση 12, Απόλλων 12, Robo Markets ΑΕΛ 9, Αναγέννηση 6, ΘΟΙ Αυγόρου 3, Ολυμπιάδα Ν. 3, Εθνικός Λ. 0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ