aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣωσμένος Δανός, αδικημένος Βάσκος

Σωσμένος Δανός, αδικημένος Βάσκος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι το παν. Αυτό αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά στο χθεσινό ισόπαλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ (1-1).

Η απάντηση στην ερώτηση ποιος πέτυχε τακτικά τον στόχο του είναι εύκολη. Οι οδηγίες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ απέφεραν καρπούς, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι δεν μπορούσαν να συνδυαστούν σωστά και δημιούργησαν μόλις μία ευκαιρία από δημιουργικό ποδόσφαιρο (Ντε Καμάργκο 53’). Αντιθέτως, οι κιτρινοπράσινοι έκαναν φάσεις με αντεπιθέσεις (Ορτίθ 3, Ακοράν 22’, Τρισκόφσκι-Ορτίθ 49’) και προηγήθηκαν με τον Φλοριάν (37’), ο οποίος αξιοποίησε το διώξιμο στα τυφλά του Μερκή.

Ενώ λοιπόν το πλάνο οδηγούσε την ΑΕΚ προς τη νίκη, μία ασυνεννοησία των Μουρίγιο και Λαμπάν έδωσε την ευκαιρία στον Σωτηρίου να ισοφαρίσει (75’). Η αστοχία και κυρίως το στιγμιαίο λάθος των ποδοσφαιριστών του, δίνουν το δικαίωμα στον Βάσκο προπονητή να αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα.

Όσο για τον Τόμας Κρίστιανσεν, προσπάθησε με τις αλλαγές του να βρει τη λύση και παρά τη μερική βελτίωση που επήλθε, το σχέδιο Β εξακολουθούσε να ήταν οι μακρινές μπαλιές. Απόπειρες που κατά κανόνα ήταν εύκολη λεία για τους Καταλά, Μουρίγιο και Μοϊσόφ. Ο Δανός τεχνικός σώθηκε, όμως, επειδή σε μία περίπτωση ίσχυσε η εξαίρεση του κανόνα.

Ο Μερκής σέντραρε σχεδόν από το κέντρο, ο Σωτηρίου κατέβασε και άνοιξε την μπάλα, αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί… του έστρωσαν χαλί για να σκοράρει. Η τακτική πήγε στράφι σε μία στιγμή, γιατί απλούστατα μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Συνεπώς, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά γερά στο κυνήγι του τίτλου και πλέον, δεν έχει επιλογή παρά να δει το ποτήρι μισογεμάτο. Βρίσκεται στο πλην πέντε, θα έχει και άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια και αν μη τι άλλο, δεν απομακρύνθηκε ακόμη πιο πολύ, όχι μόνο από τον πρωτοπόρο, μα και από τους… νικητές του ντέρμπι, ΑΕΛ και Απόλλωνα.

Στον αντίποδα, ο ΑΠΟΕΛ γλίτωσε τα χειρότερα και (θα) αισθάνεται τα εξής: αρχικά την ανάσα των τριών διωκτών του και έπειτα, ότι για ακόμη μία φορά δεν νίκησε κάποιον από αυτούς (ΑΕΚ 1-1, Απόλλων 1-1, ΑΕΛ 0-1).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ