aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣωφρόνης: Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Σωφρόνης: Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Για τέταρτο διαδοχικό μήνα ο Σωφρόνης Αυγουστή κερδίζει το έπαθλο «Προπονητής του Μήνα» του Συνδέσμου Προπονητών, στο οποίο ψηφίζουν μόνο οι προπονητές των ομάδων πρώτης κατηγορίας (Κύπριοι και ξένοι). Στην ψηφοφορία για τον Απρίλιο του 2017 ο Αυγουστή ήταν οριακά μπροστά σε ψήφους από τον προπονητή της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιντιάκεθ.

Τρίτος στις προτιμήσεις των συναδέλφων του κατετάγη ο Τόμας Κρίστιανσεν του ΑΠΟΕΛ και ακολούθησαν ο Μπρούνο Μπαλθαζάρ της ΑΕΛ και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης της Δόξας. Κατά τον Απρίλιο ο Αυγουστή οδήγησε τον Απόλλωνα στον τελικό κυπέλλου, αποκλείοντας την Ανόρθωση στα ημιτελικά με το εμφαντικό 6-0. Κέρδισε επίσης στο Τσίρειο ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και την Ομόνοια εκτός έδρας, ενώ ηττήθηκε εκτός έδρας από Ανόρθωση και ΑΕΚ, φέρνοντας και μια ισοπαλία με την ΑΕΛ.

«Είμαστε τώρα ενάμιση χρόνο από τη θέσπιση του Επάθλου και είναι πολύ σημαντικό πως κάθε μήνα όλοι οι προπονητές ψηφίζουν ανελλιπώς για την ανάδειξη του συναδέλφου τους που θεωρούν ότι αξίζει επαίνου. Εφόσον οι προπονητές, οι πιο αξιόπιστοι κριτές, επιλέγουν σταθερά τον Σωφρόνη, δεν έχουμε παρά να τον συγχαρούμε», σχολιάζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών, Άντρος Κουλουμπρής.

Ο προπονητής του Απόλλωνα ήταν άλλωστε πρώτος με διαφορά και στη σχετική ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών πρώτης κατηγορίας, στα βραβεία του ΠΑΣΠ. Ο Αυγουστή θα τιμηθεί στο πλαίσιο των Ετήσιων Βραβεύσεων του Συνδέσμου Προπονητών, που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 20:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ