aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣκαλιώτικο «κόλπο γκρόσο» στη Λεμεσό

Σκαλιώτικο «κόλπο γκρόσο» στη Λεμεσό

Εντυπωσιακή η Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας κέρδισε μετά από σπουδαία εμφάνιση τον Απόλλωνα με 1-3 μέσα στο «Απόλλων Αρένα» δείχνοντας ότι φέτος θα διεκδικήσει τον τίτλο με αξιώσεις. Οι «κιτρινοπράσινες» μετά από τρεις αγώνες ανέβηκαν στην πρώτη θέση με το απόλυτο των 09 βαθμών ενώ κέρδισαν και δεύτερο εκτός έδρας ντέρμπι μετά από αυτό με την Ανόρθωση στην πρεμιέρα. Ο Απόλλων έχασε ένα ντέρμπι στην έδρα του, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Στο δεύτερο ντέρμπι της ημέρας η Ανόρθωση έδειξε να επανέρχεται δυναμικά, αφού κέρδισε στο Αθλητικό Κέντρο της στο ΑΤΙ την αήττητη μέχρι το βράδυ της Τρίτης ΑΕΛ με 3-0. Εξάλλου, σε ένα αμφίρροπο όπως αναμενόταν αγώνα η  Ολυμπιάδα κέρδισε στο Αυγόρου το τοπικό ΘΟΙ με 1-3 σετ και ισοβαθμούν με 03 βαθμούς.

O αγώνας Αναγέννηση Δερύνειας-Εθνικού Λατσιών στη σάλα της Δερύνειας μετατέθηκε για την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

Νίκη κορυφής στη Λεμεσό

Φοβερή εμφάνιση για την Τεχνοοικία ΑΕΚ και νίκη με ανατροπή μάλιστα μέσα στη Λεμεσό επί του μόνιμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια πρωταθλητή Απόλλωνα με 1-3. Με τη νίκη της η ομάδα του Λάζλο Χόλοσι ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μόνη και αήττητη με 09 βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ έπαιξε φοβερό βόλεϊ μετά το πρώτο σετ και με όπλο το σέρβις και την Ριπνάγια πέτυχε σπουδαίο διπλό. Ο Απόλλων χρειάζεται ανασύνταξη και βελτίωση για να υλοποιήσει τους στόχους του.

Οι χαλαρές άμυνες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου σετ με τον Απόλλωνα μετά το αρχικό 1-3 της ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται το ισχυρό του σερβίς και την κακή υποδοχή της Τεχνοοικία ΑΕΚ (σημάδευαν την Κάρπενιτερ που έκανε λάθη) και προηγήθηκε 17-10. Οι Λαρνακείς έκαναν την προσπάθειά τους μείωσαν σε 22-18, αλλά μια καλή αλλά άστοχη επίθεση της Ριπνάγια έδωσε στην ουσία το σετ στις Λεμεσιανές που το τέλειωσαν με την Ντουντνίκοβα με 25-19 και προηγήθηκαν με 1-0.

Άλλο ματς

Oι όροι αντιστράφηκαν στα αρχικά στάδια του δεύτερου σετ με την Τεχνοοικία ΑΕΚ να χτυπά εκεί που πονούσε στο πρώτο, δηλαδή στην κακή υποδοχή του Απόλλωνα. Συνέπεια, οι Λαρνακείς προηγήθηκαν με 02-07. Οι Λαρνακείς ήταν εκπληκτικές στην άμυνα και αύξησαν σε 03-11 αφού δεν έβγαινε τίποτα στον Απόλλωνα. Η ομάδα του Χόλοσι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με την Κατερίνα Ρίπναγια να «πυροβολεί» από παντού και την Τεχνοοικία ΑΕΚ να προηγείται 07-20. Ο προπονητής του Απόλλωνα βλέποντας ότι το σετ χάθηκε έριξε στον αγώνα τις παγκίτισσες Α. Χαραλάμπους (σ.σ. πρώτη επίσημη εμφάνιση κόντρα στην ομάδα που την ανέδειξε) και Ράνια Στυλιανού με την Τεχνοοικία ΑΕΚ να κερδίζει άνετα 09-25.

Η Ριπνάγια της ανατροπής

Ο Απόλλων επέστρεψε στο τρίτο σετ και κατόρθωσε να προηγηθεί με βραχεία κεφαλή με 06-04. Ωστόσο, το ντέρμπι εξελίχθηκε σε θρίλερ με την Τεχνοοικία ΑΕΚ έχοντας κορυφαία ξανά την Ριπνάγια να προηγείται 18-20 και να κερδίζει το σετ με ντεμαράζ 20-25 ανατρέποντας τα δεδομένα παίρνοντας  «κεφάλι» στον αγώνα με 1-2 σετ. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ με την ψυχολογία στα ύψη ήταν εκπληκτική και στο τέταρτο σετ αφού με δύναμη πυρός το σερβίς και την κακή υποδοχή του Απόλλωνα ξέφυγε με 05-14. Η ομάδα του Στέργιου Φραγκέσκου δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παλέψει κάτι που έκανε με την Βουλγάρα πασαδόρο Μπότσεβα να καταφέρνει με το σερβίς της να δυσκολεύει την υποδοχή της Τεχνοοικία ΑΕΚ και με σερί 04-00 να μειώνει 09-15. Ωστόσο, οι «κιτρινοπράσινες» διαχειρίστηκαν πολύ καλά το σετ και το κέρδισαν με 17-25 «κλειδώνοντας» και την υπόθεση νίκη με 1-3 σετ.

ΑΠΟΛΛΩΝ (ΣΤ.ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Ε. Λεωνίδου, Ιορδάνους, Μπότσεβα, Ντουντνίκοβα, Μανίταρου, Ανγούλο. Λίμπερο: Στεφάνου, Ζακχαίου. Αλλαγές: Ρ. Στυλιανού, Α. Χαραλάμπους.

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ (Λ. ΧΑΛΟΖΥ): Ιωάννου, Καρπεντιέρ, Στυλιανού, Μάγκντιτς, Ριπνάγια, Ριαλά. Λίμπερο: Mοσφιλιώτη. Αλλαγές: Δημητρίου, Ιωάννου, Πέτρου.

Νίκη δυναμικής

Σημαντική νίκη από κάθε άποψη πέτυχε η Ανόρθωση η οποία αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε σε ντέρμπι το Αθλητικό Κέντρο στο ΑΤΙ κερδίζοντας με 3-0 την ΑΕΛ. Η Ανόρθωση με τη νίκη της έπιασε την αντίπαλό της στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Η ΑΕΛ θα κοιτάξει πλέον τους επόμενους αγώνες για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Καλύτερα πατούσε στο πρώτο σετ η Ανόρθωση που κατόρθωσε να κερδίσει 25-18 και να προηγηθεί 1-0 σετ. Η ΑΕΛ έμεινε πίσω στο σκορ σε καθοριστικά σημεία. Η «Μεγάλη Κυρία» μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο σετ να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και προηγήθηκε 20-14 για να κερδίζει το δεύτερο σετ με 25-16 αυξάνοντας το προβάδισμά της σε 2-0. Η ομάδα του Μπόσκοβιτς ήταν ανώτερη και στο τρίτο σετ το οποίο κέρδισε με 25-17 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Α. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Ιωάννου, Κόρντουν, Μπρατούνχινα, Σταυρινίδου, Πατσέκο, Καετάνο. Λίμπερο: Δαϋίδ.

ΑΕΛ (ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ): Βόρονα, Κωνσταντινίδου, Κχαταρασβίλι, Μπρουκ, Παύλου, Σπύρου. Λίμπερο: Αραούζου.

Διπλό με ανατροπή

Με το διπλό έφυγε από την Τεχνική Σχολή Αυγόρου η Ολυμπιάδα Ν. αφού κέρδισε το ΘΟΙ με 1-3 σετ πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας. Μετά το πρώτο σετ η Ολυμπιάδα έπαιξε καλύτερα και κέρδισε τον αγώνα, ενώ το ΘΟΙ έχασε ένα αγώνα «έξι» βαθμών», αλλά το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην3η αγωνιστική.

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο σετ στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου αφού οι δυο ομάδες έπαιξαν φοβερό βόλεϊ με τις γηπεδούχες πιο τυχερές να κερδίζουν στους έξτρα πόντους σε 30 λεπτά 26-24. To δεύτερο σετ ήταν ξανά αμφίρροπο με την Ολυμπιάδα να αντιδρά καλύτερα στην κόπωση και σε 30 λεπτά να κερδίζει 22-25 ισοφαρίζοντας τα σετ σε 1-1.

Η προσφυγική ομάδα πήρε τα πάνω της και κατάφερε στο τρίτο σετ να επιβληθεί με 18-25 ανατρέποντας το σκορ, αφού προηγήθηκε με 1-2 σετ. Στο τέταρτο σετ η Ολυμπιάδα ήταν πολύ καλύτερη και αφού ξέφυγε στο σκορ κέρδισε με 11-25 σε 20 λεπτά κερδίζοντας με 1-3 σετ.

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ: Χαραλάμπους, Όθωνος, Κωνσταντίνου, Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου. Λίμπερο: Κούτα. Αλλαγές: Kάρυου, Χρίστου, Τζιανουδάκη, Κωνσταντίνου, Νικόλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Χριστοδούλου,Σταύρου, Νίστρομ, Αθανασίου, Ντίπερν, Χαραλάμπους. Λίμπερο: Xρ. Μαραγκού. Αλλαγές: Κολοκοτρώνη, Γ. Μαραγκού, Καυκαρίδου.

Μετά τη διεξαγωγή των τριών εκ των τεσσάρων αγώνων της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας προηγείται η Τεχνοοικία ΑΕΚ με 09 βαθμούς και ακολουθούν: Ανόρθωση, Απόλλων και ΑΕΛ με 06 βαθμούς, Ολυμπιάδα Ν. και ΘΟΙ Αυγόρου με 03 βαθμούς, Αναγέννηση Δ. και Εθνικός Λατσιών  χωρίς βαθμό, αλλά σε δυο αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ