aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣκαλιώτικο χαστούκι στον Απόλλωνα!

Σκαλιώτικο χαστούκι στον Απόλλωνα!

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ζαλίστηκε φαίνεται στην κορυφή της βαθμολογίας ο Απόλλωνας, ο οποίος τα είχε χαμένα απέναντι στην ΑΕΚ στη Λάρνακα, έπαιξε πολύ άσχημα και σε συνδυασμό με την φοβερή και τρομερή εικόνα που είχε η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ηττήθηκε και μάλιστα κατά κράτος. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Οι κιτρινοπράσινοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τους κυανόλευκους και δικαίως επικράτησαν με αυτό το εμφαντικό αποτέλεσμα, ενώ απόψε θα κοιμηθούν στην 3η θέση (61 βαθμούς) και θα… ονειρεύονται απώλειες της Ανόρθωσης απέναντι στην Ομόνοια για να παραμείνουν εκεί. Μετά από τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΛ με 3-1, ο Απόλλων παραμένει 1ος στη βαθμολογία, αλλά έδωσε το δικαίωμα στον βασικό ανταγωνιστή του στη μάχη για τον τίτλο να ισοβαθμήσει στους 70 βαθμούς.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Η ομάδα του Ιδιάκεθ είχε την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, δημιούργησε αρκετές φάσεις και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της στο 30’ με γκολ του Ακοράν, ο οποίος σκόραρε με κοντινό σουτ μετά από ασίστ του Γιάννου. Στο 38’ οι Λαρνακείς διπλασίασαν το τέρμα τους, όταν ο Λαρένα μετά από ατομική ενέργεια, άφησε την μπάλα στον Τρισκόφσκι και ο Σκοπιανός με σουτ από κοντά τελείωσε τη φάση (2-0). Μετά το πρώτο και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει με τον Παπουλή και τον Μάγκλιτσα αντίστοιχα, χωρίς όμως, να μπορέσει να τα καταφέρει.

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας άσκησε πίεση στην ΑΕΚ με τον Πέδρο να χάνει στα αρχικά στάδια τεράστια ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, αφού στο 54’ μετά από εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κολίνας. Η πίεση του Απόλλωνα δεν απέφερε καρπούς, ενώ αντιθέτως, οι κιτρινοπράσινοι ανέβασαν στροφές και έχασαν αρκετές ευκαιρίες (Τέτε, Γιάννου, Ακοράν). Έτσι, κατάφεραν να σκοράρουν ξανά με τον Γιάνννου στο 84’. Σε μια αντεπίθεση με τον Ακοράν από πλάγια, ο Ισπανός εξτρέμ μετά από ωραία προσωπική ενέργεια έδωσε στον Ελλαδίτη επιθετικό, ο οποίος με άπιαστο σουτ διαμόρφωσε το 3-0 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη και κέρδισε δίκαια τον Απόλλωνα με το τελικό σκορ να αντικατοπτρίζει πλήρως την συνολική εικόνα του παιχνιδιού.

Ακολουθεί η ταυτότητα και το live της αναμέτρησης!

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Κολίνας, Ακοράν, Μουρίγιο, Μοϊσόφ, Καταλά, Αντωνιάδης (54′ Χέφελ), Τρισκόφσκι (68′ Λαμπάν), Κάσες, Λαρένα, Τέτε (83′ Τομάς), Γιάννου.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Γιάκολις, Άλεφ, Μάρκοβιτς (77′ Μάρκοβιτς), Παπουλής (63′ Σκέμπρι), Ντα Σίλβα (34′ Σελάγια), Μάγκλιτσα.

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.

Σκόρερ: 30′ Ακοράν, 38′ Τρισκόφσκι, 83′ Γιάννου.

Κίτρινες21′ Γιάννου, 53′ Μουρίγιο, 67′ Μοϊσόφ / 24′ Πέδρο, 45′ + 1 Παπουλής (3η), 48′ Άλεφ, 67′ Σελάγια, 72′ Μάγκλιτσα (3η).

Αποβολές-/-.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Δημήτρης Μασιάς.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ