aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣήμερα φαίνεται η αξία του

Σήμερα φαίνεται η αξία του

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Η αξία της διοργάνωσης του πρωταθλήματος με 12 ομάδες φαίνεται αυτή ακριβώς την περίοδο. Ο ανταγωνισμός στο πρώτο γκρουπ του πρωταθλήματος υπήρχε από την αρχή της απόφασης για τη δημιουργία των πλεϊ οφ. Είτε με τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, είτε με δύο ομίλους των έξι και με το τέλος της κανονικής περιόδου οι δύο τελευταίες να υποβιβάζονται απευθείας, είτε και με 12 ομάδες, ο πρωταθλητής και οι θέσεις που οδηγούσαν στην Ευρώπη είχαν ενδιαφέρον σχεδόν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Αντίθετα στον όμιλο του υποβιβασμού, επειδή ακριβώς έμενε μία κενή θέση στα πλεϊ άουτ, η τελευταία ομάδα ξεχώριζε με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να επιστρέψει στη διεκδίκηση της παραμονής μετά τις πρώτες αγωνιστικές.

Το ίδιο έχει συμβεί και φέτος με τις 12 ομάδες. Η τελευταία έχει ξεχωρίσει. Ο Ερμής όσο και αν προσπαθεί δεν έχει πείσει ότι μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία και οι πρώτοι που φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα είναι οι παράγοντες της ομάδας κάτι που έδειξαν και με τις πρόσφατες αποχωρήσεις μερικών ποδοσφαιριστών τους. Ωστόσο, ο κίνδυνος υποβιβασμού δεν αφορά μόνο μία ομάδα. Πέφτουν δύο. Κάτι που σημαίνει πως όχι μόνο δεν είναι αδιάφορες οι τελευταίες έξι αγωνιστικές, αλλά όπως φανερώνει και ο βαθμολογικός πίνακας, το ενδιαφέρον κορυφώνεται.

Μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ήταν το δεύτερο γκρουπ με δύο ομάδες ήδη υποβιβασμένες από την κανονική περίοδο και σήμερα τον Ερμή σχεδόν υποβιβασμένο; Μπορούμε να σκεφτούμε για ποιους σοβαρούς λόγους κάποιος να πηγαίνει στο γήπεδο να βλέπει τις τελευταίες έξι αγωνιστικές; Μπορούμε να σκεφτούμε ποιους τρόπους θα έπρεπε να μηχανευτούν οι προπονητές για να πείσουν τους ποδοσφαιριστές τους να παίξουν ποδόσφαιρο το επόμενο δίμηνο;

Όλα αυτά σήμερα τα έχουμε αποφύγει, γιατί ακριβώς η δεύτερη θέση του υποβιβασμού παραμένει κενή. Με τέσσερις ομάδες να παλεύουν για τη σωτηρία τους (Δόξα, Πάφος, Ένωση, Αλκή), μία για το γόητρό της (Ανόρθωση) και μόλις μία συνειδητοποιημένη για το πού θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο.

Γι’ αυτό λοιπόν έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε επακριβώς το όφελος που έχει η φετινή διοργάνωση με τις 12 ομάδες. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με μπόλικο ενδιαφέρον, αγωνία και άγχος σε εξέδρα και αποδυτήρια.

Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα τα πράγματα με δύο πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας των δέκα ομάδων, τέσσερις γύρους, αλλά αυτό στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται. Όταν ανοίξει και αυτή η συζήτηση πιθανόν να αντιληφθούμε πόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για όλες τις ομάδες (και στο οικονομικό) ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα μετέχουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ