aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Σίφουνας» ο Κεραυνός, από κοντά η ΑΕΚ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Κεραυνός ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής, καθώς πέρασε σαν «σίφουνας» από το «Λευκόθεο», κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ (85-77) και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Basket League. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισε η νίκη της ΕΘΑ απέναντι στην ΑΕΛ (92-77), ενώ ΑΕΚ (66-56) και ΕΝΠ (87-76) κέρδισαν αντίστοιχα Απόλλων και Ομόνοια.

ΕΝΠ-Ομόνοια 87-76

Η ΕΝΠ ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και «έκαμψε» την αντίσταση της μαχητικής Ομόνοιας. Οι καλαθοσφαιριστές του Παραλιμνίου ήταν εντυπωσιακοί από την γραμμή του τρίποντου, καθώς ευστόχησαν στα 13 από τα 28 τρίποντα που επιχείρησαν και κατέγραψαν το τρομερό στατιστικό του 46%.

Ειδική μνεία αξίζει ο Μπάλογκαν, ο οποίος ήταν και ο MVP του αγώνα, αφού πέτυχε 27 πόντους με 7/10 τρίποντα!

ΑΕΚ- Απόλλων 66-56

Η ΑΕΚ κέρδισε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ την ομάδα του Απόλλωνα στο «Κίτιον». Μπίγκς, Κούνας, Στιούαρτ και Άντερσον «τράβηξαν» το κουπί στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και οι κιτρινοπράσινοι πρόσθεσαν άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνος στο ενεργητικό τους.

Η ομάδα του Απόλλων, παρέμεινε στην διεκδίκηση της νίκης μέσω της άμυνας του, αλλά δεν κατάφερε, να φύγει με το «διπλό» από την Λάρνακα, καθώς, οι γαλάζιοι «έμειναν» από επιθετικές λύσεις κυρίως στην 3η άλλα και στην 4η περίοδο. Σε «κακό» βράδυ βρέθηκαν οι Ηλιάδης, Χάρπερ και Μοντγκόμερι και αναπόφευκτα η ομάδα του Τακιανού δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα.

ΕΘΑ-ΑΕΛ 92-77

Επιστροφή στις νίκες για την ΕΘΑ. Η ομάδα της Έγκωμης μετά το πρώτο δεκάλεπτο, «ξύπνησε» και με «σεληνιασμένους» τους Πάρκς (34π) και Τόμας (28π) πήρε τη δεύτερη της νίκη της στο πρωτάθλημα απέναντι στην ομάδα της ΑΕΛ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η «βασίλισσα» έχασε τον αγώνα κυρίως λόγω της άμυνας της. Η ομάδα του Κοχ δεν βρήκε «αντίδοτο» στους δύο αμερικάνους της ΕΘΑ και αναπόφευκτα δέχθηκε την τρίτη της φετινή ήττα (προηγήθηκαν οι ήττες από ΑΕΚ και Παραλίμνι).

ΑΠΟΕΛ-Κεραυνός 77-85

Σαν «σίφουνας» πέρασε ο Κεραυνός από το Λευκόθεο, επιβεβαιώνοντας μάλιστα, ότι αυτή την στιγμή είναι πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Οι ερυθροκίτρινοι είχαν τον Μο Αμπουκάρ σε εκπληκτικό βράδυ, ο οποίος «φόρτωσε» το καλάθι των γαλαζοκίτρινων με 28 πόντους (3 τρίποντα). Είναι ξεκάθαρο, όταν ο αμερικάνος πάουερ φόργουορντ βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» (είναι εύστοχος και παίρνει σωστές επιλογές), τότε η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη ανεβαίνει ακόμη ένα επίπεδο από το επίπεδο που βρίσκεται.

Στην αντίπερα όχθη, οι γαλαζοκίτρινοι έπειτα από την δεύτερη τους συνεχομένη ήττα (προηγήθηκε η ήττα από την Ομόνοια) προέβηκαν στην αποδέσμευση του Βαγγέλη Ζιάγκου, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι κοντά στην επιστροφή του στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ο Αντώνης Κωνσταντινίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ