aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣεράν: Κατηγορήθηκε ότι έστησε ματς, τα βρόντηξε κι έφυγε!

Σεράν: Κατηγορήθηκε ότι έστησε ματς, τα βρόντηξε κι έφυγε!

Ο Αλβέρτ Σεράν, αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από την Δόξα Κατωκοπιάς, όμως, είχε την ευκαιρία να πάρει αξιόλογη μετεγγραφή στην FK Κούκιεσι Αλβανίας, η οποία μάλιστα αγωνίστηκε και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Παρόλα αυτά, έμπλεξε σε περιπέτειες που αμαυρώνουν την καριέρα του και το πέρασμά του πρώην παίκτη -μεταξύ άλλων- της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης από την Αλβανία, ήταν σύντομο, αφού διέκοψε κακή κακώς τη συνεργασία του με του Κούκιεσι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ισπανική ιστοσελίδα «Diariolagrada.com» (δείτε εδώ το δημοσίευμα), οι Αλβανοί πίστευαν πως ο Καταλανός στόπερ χειραγώγησε παιχνίδια. Όταν κλήθηκε να αναφερθεί στο ιστορικό της μετεγγραφής του, είπε: «Όταν υπέγραψα ήμουν πρόθυμος να ζήσω μια νέα εμπειρία, σε μια διαφορετική ομάδα που συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά ξαφνικά όλα άρχισαν να γίνονται περίεργα και μου φαινόταν δύσκολο να το πιστέψω».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο παράδειγμα ενός φιλικού αγώνα προετοιμασίας πριν την έναρξη της σεζόν απέναντι στην Ντινάμο Μόσχας: «Στα έξι λεπτά χάναμε 0-2 (σ.σ. σκορ ημιχρόνου). Έγινα αλλαγή στο 70’ και στο τέλος χάσαμε με 0-6. Από εκεί και πέρα, όλα ήταν πολύ περίεργα. Φτάσαμε στη Βιέννη για να ταξιδέψουμε στη συνέχεια Μολδαβία, όπου έπρεπε να παίξουμε εναντίον της Σέριφ Τιράσπολ. Έξι μυστικοί αστυνομικοί που ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, μας ερευνούσαν για στημένους αγώνες. Αρκετοί παίκτες, μεταξύ αυτών και εγώ μεταφερθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα. Μας πήραν κατάθεση και τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία παραμένουν εκεί για να τα ερευνήσουν».

Ακολούθως, για το παιχνίδι στη Μολδαβία απέναντι στη Σέριφ από την οποία η Κούκιεσι έχασε με 0-1: «Χάσαμε 1-0 με πέναλτι που διέπραξα για χέρι σε μια ενστικτώδη κίνηση. Και αυτή η ατυχή ενέργεια είχε πολύ θλιβερές συνέπειες. Ο βοηθός προπονητής μου είπε ότι ο πρόεδρος θέλει να μου μιλήσει και με ρώτησε αν έχω χειραγωγήσει το παιχνίδι. Ήμουν εξοργισμένος στη συνάντηση, κανείς δεν με είχε αμφισβητήσει ποτέ. Ο τεχνικός και οι συμπαίκτες μου προσπάθησαν να με ηρεμήσουν. Εγώ απλώς σκεφτόμουν να φύγω από το σύλλογο».

Ακολούθως, ο Καταλανός κεντρικός αμυντικός έλυσε τη συνεργασία του με την Κούκιεση και όπως αναφέρεται στην ισπανική ιστοσελίδα, αυτό έγινε παρόλο που ο προπονητής και άλλοι ιθύνοντες, όπως και συμπαίκτες, ζητούσαν την παραμονή του και τον υποστήριζαν.

Ο Αλβέρτ Σεράν έπαιξε μόνο σε δύο επίσημα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Αλβανίας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Κούκιεσι αποκλείστηκε από την Σέριφ, άσχετα αν στον επαναληπτικό κέρδισε με 2-1, αφού το εκτός έδρας γκολ των Μολδαβών ήταν αυτό μέτρησε στην πρόκρισή τους. Η ανακοίνωση του… διαζυγίου εκδόθηκε στις 21 του τρέχοντος μηνός από την Κούκιεσι, η οποία μάλιστα ευχήθηκε τα καλύτερα στον Σεράν όσον αφορά στη συνέχεια της καριέρας του.

Μάλιστα, ο Σεράν με μακροσκελές σχόλιό του στο Instagram μαζί με μία μαυρόασπρη φωτογραφία που ανήρτησε, σχολίασε τα εξής: «Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, έχω ήδη τελειώσει την περιπέτεια μου στην Αλβανία. Ήταν μια σύντομη αλλά πολύ έντονη εμπειρία και πολύ σκληρή… Όλα όσα έζησα ήταν νέα για μένα και έχω ζήσει στιγμές που δεν θέλω να συμβούν σε κανέναν, αλλά οι αρνητικές εμπειρίες της ζωής χρησιμεύουν για να γίνουμε καλύτεροι».

Και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με εμπιστεύτηκαν και βρίσκονταν δίπλα μου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά στο ποδόσφαιρο συναντάς ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις εμπειρίες τους και τις πολιτιστικές τους ρίζες… Aλλά αυτό που κανείς δεν μπορεί ποτέ να αμφισβητεί, είναι ο επαγγελματισμός μου, η δουλειά μου και η ειλικρίνεια μου προς αυτό το επάγγελμα».

Como muchos sabréis, ya he acabado mi aventura en Albania…ha sido una experiencia corta pero muy intensa y a su vez muy dura… Todo lo vivido ha sido nuevo para mí y he vivido momentos que no se los deseo a nadie, pero como en la vida las experiencias negativas sirven para sacar lo mejor de uno mismo. Quiero agradecer a todos los que han confiado en mi y han estado a mi lado en esos duros momentos, pero en el fútbol te encuentras con personas que toman decisiones en base a sus vivencias y raíces culturales…pero lo que nunca nadie me podrá reprochar y poner en duda, es mi profesionalidad, mi trabajo y mi honestidad hacia esta profesión. #futbol#football#albania#kukesi #experiencias#loquenotematatehacemasfuerte#fueradelazonadeconfort#aftertheraintheresallwayssunshine#lafuerzadeldestino#stronger#masfuertequenunca#tonteriaslasjustas

A post shared by Alberto Serrán Polo? (@a.serran_33) on

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ