aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣενιόρ Ιμανόλ δεν μας τα λες καθόλου καλά

Σενιόρ Ιμανόλ δεν μας τα λες καθόλου καλά

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ειλικρινά αυτό δεν το περίμενα από τον Ιδιάκεθ. Πραγματικά είχα την αίσθηση πως ο Βάσκος τεχνικός ήταν σε άλλο επίπεδο. Βέβαια, ως ένα σημείο μπορώ να αντιληφθώ την αντίδρασή του, καθώς οι λόγοι είναι προφανείς, σε ό,τι αφορά στην ομάδα του. Ακόμα κι έτσι όμως ο τεχνικός της ΑΕΚ ξέφυγε σε ό,τι αφορά την παρουσία Κυπρίων ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα σε αγώνες πρωταθλήματος. Σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και κυριολεκτικά πονεμένη ιστορία (για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή) θα έπρεπε να ήταν διπλά προσεκτικός. Όσο για το επιχείρημά του, περί εθνικής ομάδας και των ξένων που αγωνίζονται σ’ αυτή εντελώς άκυρος και εκεί.

Εδώ έγινε ολόκληρος ξεσηκωμός για την αφαίμαξη του κυπριακού στοιχείου από τις ομάδες και το πόσο «μίκρυνε» η εθνική ομάδα, καθώς οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές παίρνουν από λίγο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Και πάνω που η ΚΟΠ κάνει μια προσπάθεια για να διορθώσει ή και να βελτιώσει τα πράγματα, τσουπ βγαίνει ο σενιόρ Ιδιάκεθ και αρχίζει το δικό του τροπάριο. Με όλο το συμπάθιο: Señor Imanol no nos dice nada bien (Σενιόρ Ιδιάκεθ δεν μας τα λες καθόλου καλά)!

Στην ΑΕΚ υπάρχουν (και υπήρχαν) αρκετά αξιόλογοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που μπορούν (και θα μπορούσαν) είτε ν’ αρχίσουν στην ενδεκάδα, είτε να πάρουν κάποιο (λίγο ή πολύ) χρόνο συμμετοχής. Ένα όνομα που έρχεται έτσι πρόχειρα στο μυαλό είναι ο Θωμάς Ιωάννου…

Το ότι «λατρεύεις τους Κύπριους και εκτιμάς τα όσα σου έχουν προσφέρει και το ότι έχεις φίλους», το καταλαβαίνω και το δέχομαι, είναι ένα. Το να «πυροβολείς» όμως μια προσπάθεια που γίνεται και να λες ατεκμηρίωτα και ανερυθρίαστα κάτι το οποίο και προφανώς δεν σε συμφέρει είναι άλλο. Θα μπορούσα πραγματικά να γράφω μέχρι αύριο για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί πρόκειται για μεγάλο αγκάθι και πληγή του κυπριακού ποδοσφαίρου και χρειάζεται μεγάλος σεβασμός και προσοχή στο τι λέμε, αλλά θα μείνω ώς εδώ.

Θεωρώ πως ο Βάσκος τεχνικός της ΑΕΚ είπε ό,τι είπε σε μιαν άτυχη στιγμή υπό την πίεση και της γενικότερης μουρμούρας ως προς τη διαχείριση των Κυπριών που γίνεται στην ομάδα του. Και φυσικά το θέμα δεν τελειώνει και δεν κλείνει εδώ, απλά δεν θέλω να δώσω συνέχεια με την ελπίδα πως και ο ίδιος ο Ιδιάκεθ αντιλήφθηκε το «φάουλ» (για κίτρινη κάρτα) στο οποίο υπέπεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ