aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Σε Τσίρειο και “Αμμόχωστος-Επιστροφή” δεν μπορούν να γίνουν ματς»

«Σε Τσίρειο και “Αμμόχωστος-Επιστροφή” δεν μπορούν να γίνουν ματς»

Μπάχαλο έχει δημιουργηθεί με τις αδειδοτήσεις των γηπέδων με τα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας να βρίσκονται στον… αέρα. Λίγες ώρες πριν το πρώτο σφύριγμα, τέσσερα γήπεδα της α’ κατηγορίας δεν εξασφάλισαν την σχετική άδεια καθώς δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν αγώνες. Ο λόγος για το Τσίρειο, το «Αμμόχωστος-Επιστροφή», το Τσίρειο και το Δασάκι.

Ο πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων, Γιώργος Καράς, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Super Sport fm 104.0) αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, ενώ μίλησε και για τα γήπεδα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, ενώ τόνισε πως δεν μπορούν να γίνουν ματς σε Τσίρειο και «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Αναλυτικά:

Το αρχικό του σχόλιο: «Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα. Είμαστε μια νεοσύστατη αρχή που προσπάθησε σιγά, σιγά να φέρει τα πράγματα σε έναν σωστό δρόμο. Έχουμε ποδοσφαιρικά γήπεδα που ανεγέρθηκαν λίγο μετά το 1974 όπως το Μακάρειο, το Δασάκι, το «Στέλιος Κυριάκιδης», το «Αμμόχωστος», το Αντώνης Παπαδόπουλος και έχουν σοβαρά οικοδομικά προβλήματα».

Για την υγεία των ομάδων και των φιλάθλων: «Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα. Εμείς κάναμε τις εκθέσεις μας και τις στείλαμε στον ΠτΔ και γι’ αυτό έγινε και η σύσκεψη στο Προεδρικό όπου εξετάστηκαν κάποια πράγματα για τις εγκαταστάσεις. Ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες και ζήτησε από όλα τα στάδια να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις κόστους για να δουν τι χρειάζεται για να διορθωθεί. Συστάθηκε και επιτροπή για να εξετάσει το όλο θέμα αλλά δυστυχώς οι ιδιοκτήτες των σταδίων δεν ανταποκρίθηκαν αναλόγως. Και όλα αυτά από τον Φεβρουάριο. Είχαμε προβλήματα με τον κορωνοϊό αλλά υπήρχε χρόνος. Τα γήπεδα που δεν εγκρίθηκαν κατέθεσαν φάκελο την περασμένη εβδομάδα και ήταν ανεπαρκής. Δεν ήταν συμπληρωμένα σωστά»

Για το αν ενημέρωσαν τα Δ.Σ. των γηπέδων: «Εμείς στείλαμε επιστολές προ μηνών στους ιδιοκτήτες και χρήστες των γηπέδων. Βγάζαμε και ανακοινώσεις προ καιρού, ενημερώσαμε όλους όσους έπρεπε. Οι ιδιοκτήτες των γηπέδων γνώριζαν ότι δεν υπέβαλαν αίτηση. Τα μόνα που υπέβαλαν έγκαιρα είναι η ΑΕΚ Αρένα, το ΓΣΠ, το Μακάρειο καθυστέρησε γιατί έπρεπε να περάσει από κάποιους ελέγχους και όταν τους πέρασαν υπέβαλαν την αίτηση και αδειοδότηθηκε το μισό. Και το Στέλιος Κυριακίδης αδειοδοτήθηκε τον περασμένο μήνα»

Για το Τσίρειο και το Αμμόχωστος-Επιστροφή και το αν θα έχουμε Απόλλων-Δόξα και Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ: «Είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Το Τσίρειο δεν υπέβαλε αίτηση και δεν είχαμε χρόνο να εξετάσουμε τον φάκελο. Όσον αφορά το «Αμμόχωστος» και το Δασάκι, πρέπει να συμπληρωθούν οι έλεγχοι από Πολιτικούς Μηχανικούς και αυτό προνοεί δουλειά μίας εβδομάδας, δεν μπορούν να γίνουν τα παιχνίδια. Το Τσίρειο θα μπορούσε να εγκριθεί αν έστελναν την έκθεση για πυρασφάλεια και της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Τα γήπεδα αυτά δεν μπορούν να γίνουν παιχνίδια».

Στο «Τάσος Μάρκου»: «Στο Παραλίμνι από ότι καταλαβαίνω επειδή παίζουν την επόμενη αγωνιστικής καθυστέρησαν να καταθέσουν τον φάκελο. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και να μην αδειοδοτηθεί».

Για τα γήπεδα που έχουν προβλήματα και αυτά που είναι πιο εύκολο να αδειοδοτηθούν: «Είναι πιο εύκολο για το Τσίρειο και το «Τάσος Μάρκου» γιατί από πλευράς στατικής επάρκειας είναι όλα «ΟΚ» και αν συνεδριάσουμε στα μέσα της εβδομάδας μπορεί να εγκριθούν».

Για το «Αντώνης Παπαδόπουλος» που αδειοδοτήθηκε υπό όρους: «Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» έχει τα δικά του προβλήματα αλλά έλεγξαν το γήπεδο, αποκλείστηκαν οι βόρειες κερκίδες. Μπήκαν σε ένα πρόγραμμα σε συνεννόηση με τον Πολιτικό Μηχανικό για να το επιδιορθώσουν. Τους δόθηκε άδεια μόνο για τρεις μήνες και θα δούμε αν ακολουθήσουν το πρόγραμμα».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν το Δασάκι και το «Αμμόχωστος». Είναι ίδιο το πρόβλημα με το «Αντώνης Παπαδόπουλος», εκεί μπήκαν όμως σε ένα πρόγραμμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ