aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις σωματείων - ΠΑΣΠ

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις σωματείων – ΠΑΣΠ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η διαφωνία σωματείων – ΠΑΣΠ για την πρόταση της ΚΟΠ στη μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών (για 23%) παραμένει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα οδηγηθεί το όλο θέμα. Είναι ξεκάθαρο πως, εάν δεν προκύψουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές δεν θα βρεθεί ποτέ λύση.

Τα σωματεία εμμένουν στη θέση πως το ποσοστό μείωσης που πρότεινε η ΚΟΠ είναι αναγκαίο για να μπορέσουν να καλύψουν ώς ένα σημείο τη ζημιά που υπόκεινται από την αναστολή του πρωταθλήματος. Με χθεσινές δηλώσεις τους, τόσο πρόεδροι σωματείων όσο και ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, συμφώνησαν ότι διαφωνούν. Μάλιστα ήταν κάθετοι, κι αν δεν βάλουν νερό στο κρασί τους, το ποδόσφαιρό μας θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

O Ανδρέας Σοφοκλέους, πρόεδρος της ΑΕΛ, τόνισε: «Μπήκαμε σε μια νέα εποχή. Κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το σήμερα και για να βλέπουν την οθόνη. Ο κ. Νεοφυτίδης χρησιμοποιεί τον εκβιασμό. Αυτή είναι η πρόταση της ΚΟΠ και των σωματείων. Ο ΠΑΣΠ αν έχει τη διάθεση να διαβουλευτεί μαζί με την ΚΟΠ να αφήσει τα ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις και να κάτσει να μιλήσει με την ΚΟΠ. Νομίζω θα βρεθεί λύση».

Ακόμη, ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων, σημείωσε: «Οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν λεφτά από την αναστολή εργασιών. Αυτό το ξεχνούν. Οι παίκτες θα πάρουν επίδομα από το υπουργείο Εργασίας, όπως θα πάρει ο κόσμος όλος. Είναι ντροπή να μιλούμε όταν υπάρχουν συνάνθρωποι μας που παίρνουν μισθό €1.000, €2.000, €900. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έπαιρναν €50.000, €80.000, €100.000, €300.000 τον χρόνο. Είναι τα πραγματικά “θύματα” αυτής της κατάστασης και συζητούμε αν από τις €200.000 κάποιος παίκτης θα χάσει €20.000. €30.000. Καλύτερα να μην τα συζητούμε. Προκαλούμε!».

Την ίδια ώρα, με ανάρτηση του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΕΝΠ Γιώργος Τσόκκος σχολίασε: «Δεν το καταλαβαίνω όταν 25 εκατομμύρια κόσμος θα χάσει τη δουλειά του και τεράστιες οικονομίες και εταιρείες κινδυνεύουν. Είναι το ποδόσφαιρο πάνω από την οικονομία και το σύστημα υγείας; Μόνο τα παράλογα “θέλω” του ΠΑΣΠ θα διακόψουν το πρωτάθλημα».

Ο ΠΑΣΠ διά στόματος του εκτελεστικού προέδρου του τονίζει πως, «η πρόταση αφορά κούρεμα». Και πρόσθεσε ο Σπύρος Νεοφυτίδης: «Αν θέλουν 23%, να το κλείσουμε το μαγαζί». Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ διερωτήθηκε: «Πού είδαν κούρεμα του μισθού στην Ευρώπη εκεί στην ΚΟΠ. Στην Ουγκάντα; Πήγαν να επιχειρήσουν οι Χαρτς και η Σιόν αυτές τις αποκοπές και τώρα είναι στην ΦΙΦΑ».

Επίσης, έκανε λόγο πως, οι ποδοσφαιριστές είναι έξω φρενών και συνέχισε: «Όταν λες ότι έχεις φέρει πρόταση με την έγκριση της ΟΥΕΦΑ και να είναι αυτή η πρόταση, αμφισβητώ αν είχαν την έγκριση της ΟΥΕΦΑ να προχωρήσουν στο 23% σε αποκοπές. Κάποιοι ξεχνούν ότι είμαι αντιπρόεδρος της FIFPro». Εάν θα απαντήσει ο ΠΑΣΠ μέχρι την Πέμπτη, είπε: «Θα τους απαντήσουμε. Να μας δώσουν τα στοιχεία. Δεν είναι κρατικά μυστικά. Δεν θα παίζουμε όμως την κολοκυθιά. Πρέπει να σοβαρευτούμε και να βρούμε μία λύση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ