aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣχεδιασμός για το πρωτάθλημα

Σχεδιασμός για το πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οκτώ παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από τον μισό γύρο του κυπριακού πρωταθλήματος. Τόσα έδωσε η ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ της τρέχουσας περιόδου, αφού η προσπάθειά της σταμάτησε στα πλέι οφ απέναντι στη Σλόβαν Λίμπερετς. Υπάρχει λοιπόν ένα πειστικό δείγμα των προτιμήσεων του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές του έμψυχου δυναμικού.

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η συνεισφορά των μετεγγραφικών κινήσεων δεν ήταν μεγάλη στην ευρωπαϊκή πορεία που έγινε. Σαφέστατα, υπήρξε πρόθεση από πλευράς Τσάβι Ρόκα να πορευτεί η ομάδα με την «παλιοσειρά» στα πρώτα στάδια των προκριματικών. Για λόγους ετοιμότητας και ομοιογένειας. Εντούτοις, στην πορεία δεν έγινε εφικτό να προστεθεί εγκαίρως κάποιος, ο οποίος θα τη βοηθούσε να παρουσιαστεί ακόμη πιο ισχυρή.

Μοναδικοί νεοφερμένοι με ουσιαστική παρουσία στη διοργάνωση ήταν κατά κύριο λόγο ο τερματοφύλακας Ρουβέν Μίνιο και κατά δεύτερο ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Ο πρώτος ήταν βασικός στα έξι ματς που πρόλαβε, ενώ ο δεύτερος ήρθε από τον πάγκο σε έξι παιχνίδια, ενώ σε άλλα δύο ήταν στο αρχικό σχήμα.

Οι άλλοι νεοφερμένοι απλώς αγωνίστηκαν για λίγα λεπτά. Ο Ακοράν Ρέγιες μπήκε τρεις φορές από τον πάγκο και άλλες δύο ο Θωμάς Ιωάννου. Όσο για τον Τζοάν Τρουγιόλς δεν έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την κιτρινοπράσινη φανέλα. Ήταν στο αρχικό σχήμα του ματς με τη Σλόβαν (0-1), αλλά αντικαταστάθηκε στο 34ο λεπτό, πέντε λεπτά μετά το άνοιγμα του σκορ από τον Βλαντιμίρ Κουφάλ.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές μαζί με τον Χαβιέρ Γαρίδο (δεν πρόλαβε ν’ αγωνιστεί) και όποιον άλλον προστεθεί στο ρόστερ μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα κριθούν στο πρωτάθλημα. Στην πρώτη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση θα φανεί γενικά αν θα δικαιωθεί για ακόμη μία φορά ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής για την πλειονότητα των επιλογών του.

Από εκεί και πέρα, ο Ιδιάκεθ χρησιμοποίησε 21 ποδοσφαιριστές. Πέραν των νεοαποκτηθέντων Μίνιο και Χαραλαμπίδη, 12 «παλιοί» αποτέλεσαν τον βασικό κορμό. Πρόκειται για τους Χόρχε Λαρένα, Τζοάν Τομάς, Αντρέ Άλβες, Τέτε, Ιβάν Τρισκόφσκι, Ντάνιελ Μοϊσόφ, Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς, Ρουβέν Μίνιο, Νταβίδ Καταλά, Άντερ Μουρίγιο, Ηλία Χαραλάμπους και Χουάν Ορτίθ. Οι Λαρένα και Τομάς δεν βγήκαν λεπτό από την ενδεκάδα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
Χόρχε Λαρένα 8 (8-0) 0
Τζοάν Τομάς 8 (8-0) 2
Αντρέ Άλβες 8 (7-1) 3
Αλβέρτο Τέτε 8 (8-0) 0
Ιβάν Τρισκόφσκι 8 (8-0) 6
Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης 8 (2-6) 0
Ντανιέλ Μοϊσόφ 7 (6-1) 0
Βλαντιμίρ Μπόλιεβιτς 7 (5-2) 1
Ρουβέν Μίνιο 6 (6-0) 0
Νταβίδ Καταλά 6 (6-0) 0
Άντερ Μουρίγιο 6 (5-1) 0
Ηλίας Χαραλάμπους 6 (6-0) 1
Χουάνμα Ορτίθ 5 (6-0) 0
Νικόλας Εγγλέζου 5 (0-5) 0
Βανσάν Λαμπάν 3 (3-0) 0
Κωνσταντίνος Μιντίκκης 3 (3-0) 0
Ακοράν Ρέγιες 3 (0-3) 0
Ματέυς Ταουντούλ 2 (2-0) 0
Θωμάς Ιωάννου 2 (0-2) 0
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου 1 (0-1) 0
Τζοάν Τρουγιόλς 1 (1-0) 0

Σημείωση: Στην παρένθεση πρώτα οι βασικές συμμετοχές και μετά οι αλλαγές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ