aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣαββίδης: «Κατέθεσε ο Παπασταύρου και άρχισε προσπάθεια αποδόμησης του, ο Παπαχαραλάμπους απέτυχε»

Σαββίδης: «Κατέθεσε ο Παπασταύρου και άρχισε προσπάθεια αποδόμησης του, ο Παπαχαραλάμπους απέτυχε»

Ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους έχει αποτύχει στο ρόλο του πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Αθλητισμού ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Χάρης Σαββίδης. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM το μέλος της Επιτροπής και ερευνών λειτουργός συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει λόγος συμπόρευσης μαζί του, αφού δεν μερίμνησε ώστε η Επιτροπή να λειτουργήσει με σύμπνοια. Αναφέρθηκε παράλληλα και στην κατάθεση του πρόεδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου στον ίδιο, και σημείωσε πως ο κ. Παπαχαραλάμπους όταν το αντιλήφθηκε άρχισε προσπάθεια αποδόμησης του.

Όσα δήλωσε ο Χάρης Σαββίδης:

Για την συνάντηση στην Βουλή και τις δηλώσεις Παπαχαραλάμπους: «Έχουμε λάβει μια πρόσκληση από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, μετά τις παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Αθλητισμού. Θα είναι όλα τα μέλη της επιτροπής, παραιτηθέντα και μη. Θα είναι οι εκπρόσωποι ΚΟΑ, ΚΟΠ και σωματείων. Είναι ζήτημα δικό τους αν θα παρευρεθούν.

Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, προκύπτει ενδιαφέρον από τα κόμματα να τύχουν ενημέρωσης. Πολλά πράγματα προκαλούν απορίες στο ευρύτερο κοινό. Θα τοποθετηθούμε για την κατάσταση και τον ρόλο του καθενός. Δεν εξυπηρετεί να μην υπάρχει έργο από την Επιτροπή.

Δεν γνωρίζω τους λόγους μη διορισμού άλλων μελών. Τον Νοέμβριο τοποθετηθήκαμε όλοι. Θα παραιτούμουν και εγώ, αν δεν ήμουν ερευνών λειτουργός. Αυτό που ανέφερα στον Νίκο Αναστασιάδη είναι πως η παραίτησή μου είναι στην διάθεση του αν δεν είμαι χρήσιμος για το μέλλον.

Κρίνω πως θα πρέπει να τελειώσω την έρευνα μου. Ο κύριος Παπαχαραλάμπους έχει αποτύχει και δεν υπάρχει λόγος συμπόρευσης μαζί του. Δεν μερίμνησε, ώστε η Επιτροπή να λειτουργήσει με σύμπνοια. Σε μερικές περιπτώσεις, λειτουργούσε μόνος του. Εγώ δεν μπορώ να το αποδεχτώ αυτό. Δεν δέχομαι καμιά παρέμβαση στις μαρτυρίες που λαμβάνω.

Εγώ το λαμβάνω ως μη αναγνώριση ευθυνών εκ μέρους του κ. Παπαχαραλάμπους. Ο ρόλος μου με τιμάει ιδιαίτερα και οφείλουμε να επιτελέσουμε έργο με αντικειμενικότητα, χωρίς εμπόδια στον δρόμο μας. Όλοι κρινόμαστε από την κοινή γνώμη για το έργο μας. Όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου έρχονταν σε μένα, αντί σ’ αυτόν για να δώσουν κατάθεση».

Για την κατάθεση Παπασταύρου: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως κάποιοι έλεγαν πως ο Παπασταύρου προκαλούσε αναστάτωση άνευ λόγου και αιτίας. Όλα αυτά γινόντουσαν πριν καταθέσει. Κατέθεσε ο κύριος Παπασταύρου προσωπικά σε μένα και ξεκίνησε προσπάθεια αποδόμησής του. Τα όσα μου είπε, δεν τα γνωρίζει κάποιος άλλος.

Ο Παπαχαραλάμπους είναι πολύ καλά ενήμερος για την κατάθεσή του. Δεν γνωρίζω για το αφήγημα που επικαλείται ο Παπαχαραλάμπους. Μπορεί να γίνεται προσπάθεια αποδόμησής των λεγομένων του. Εγείρονται πολλά ζητήματα. Εκεί που κρίνω πως μπορεί να υπάρξει στοιχειοθέτηση, το πράττω,

Είτε από τον Παπασταύρου, είτε από κάποιον άλλον. Ο κ. Παπαχαραλάμπους ζήτησε πίσω το πόρισμα από την Εισαγγελία, αλλά για να διορθώσει τι; Το αίτημά του το έκανε, όταν είχαν παραιτηθεί τα μέλη της επιτροπής. Ήταν μια μονομερής και παράνομη ενέργεια από μέρους του.

Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα αυτή την στιγμή. Για κόκκινους φακέλους, για την επιτροπή διαιτησίας κλπ. Συνεχίζω τις καταθέσεις και την λήψη υλικού. Όταν και εφόσον συσταθεί Επιτροπή, αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω. Και η Αστυνομία δηλώνει ετοιμότητα για διερεύνηση των υποθέσεων. Εγώ δεν θα κάνω το άσπρο-μαύρο, αν κάποιους δεν τους βολεύει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ