aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣαν υπηρεσιακός προπονητής

Σαν υπηρεσιακός προπονητής

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και δεν το έχει αντιληφθεί. Ο Τσάβι Ρόκα λειτούργησε ανορθόδοξα αναφορικά με την πρόσληψη προπονητή. Έκλεισε τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ο οποίος έχασε όλη την προετοιμασία της ΑΕΚ λόγω υποχρεώσεων με τη Γέιδα. Και για να λέμε την πάσα αλήθεια, σήμερα, απέναντι στη Φολγκόρε, θα δούμε την ομάδα που δημιούργησε ο βοηθός προπονητής, Αντόνιο Ιδάλγο.

Σύμφωνοι. Υπήρχε καθημερινή επικοινωνία και ο κόουτς των κιτρινοπρασίνων ήταν ενήμερος για όλα τα τεκταινόμενα. Όσοι, όμως, έτυχε να λάβουν μέρος σε προπόνηση οποιουδήποτε αθλήματος, ξέρουν τη σημασία της παρουσίας του προπονητή σε καθημερινή βάση.

Όπως παραδέχτηκε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Balla, θα ήθελε να γινόταν εγκαίρως η άφιξη του νέου κόουτς. Αλίμονο να μην το παραδεχόταν και να έλεγε ότι είναι υπέρ της καθυστερημένης άφιξης των προπονητών. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν ανησυχεί.

Σήμερα λοιπόν ο Ιδιάκεθ πιθανόν να αισθάνεται σαν υπηρεσιακός προπονητής, που κλείνεται με μία ή δύο προπονήσεις να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Κίνηση που πάντοτε εμπεριέχει ρίσκο και ευτυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αντίπαλος θεωρείται κατώτερης δυναμικότητας.

Υπάρχει όμως και μία δικαιολογημένη ένσταση. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, ο Τσάβι Ρόκα δικαιούται απεριόριστης εμπιστοσύνης. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε για χιλιοστή φορά το τεράστιο έργο που επετέλεσε την τελευταία διετία. Βάσει του οποίου σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει άνθρωπος που πράττει απερίσκεπτα.

Από τη στάση του, όμως, εξάγεται ένα σημαντικό συμπέρασμα. Από τις 31 Μαρτίου βγήκε στο σεργιάνι για κλείσιμο προπονητή και κατέληξε σε κάποιον που του έκανε την εξής εξήγηση: «Έχω υποχρεώσεις και μπορεί να έρθω προς το τέλος του Ιούνη». Αυτά και αν είναι αποθέματα υπομονής, τα οποία φανερώνουν πόσο πολύ πιστεύει στις ικανότητες του Βάσκου τεχνικού.

Να το πούμε απλά: Είναι ολοφάνερο ότι ο Ρόκα πείστηκε ότι με αυτόν στο τιμόνι, η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει εκεί που δεν μπόρεσε με τον Τόμας Κρίστιανσεν. Γι’ αυτό και ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή, από την ημέρα που έπιασε δουλειά στον σύλλογο της Λάρνακας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ