aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣαν νηστικοί που τους ρίχνουν φαγητό

Σαν νηστικοί που τους ρίχνουν φαγητό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Βάζει ο Σωφρόνης Αυγουστή τα… τρελά μωρά της U-21 του Απόλλωνα, απέναντι στον καλύτερο πάγκο του πρωταθλήματος (ΑΠΟΕΛ) και παθαίνουμε πλάκα! Ένα σύνολο καλοδουλεμένων νεαρών, με πάθος, τσαμπουκά και πλούσιο ταλέντο. Κλου της βραδιάς, η δημιουργία τέρματος από τον Άλασταϊρ Ρέινολντς και η γκολάρα του Ιωάννη Πίττα.

Έρχεται την επομένη ο Μπρούνο Μπαλταζάρ και ρίχνει τον Γιάννη Γερολέμου, ο οποίος συνόδεψε την πολύ ελπιδοφόρα παρουσία του με γκολ για την ΑΕΛ εις βάρος της Ομόνοιας. Στο ίδιο ματς ευστόχησε με κεφαλιά ο Ανδρέας Κατσαντώνης των πρασίνων, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ικανού σκόρερ (φέτος πέτυχε 18 τέρματα με την U-21).

Τι πιο αισιόδοξο φινάλε πρωταθλήματος λοιπόν, για τα ποδοσφαιρικά νιάτα της Κύπρου; Και ερχόμαστε στη συνέχεια όλοι, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι, για να αρχίσουμε τις υπερβολές. Κάνουμε όπως τους νηστικούς, που τους ρίχνουν φαγητό.

Ίσως και δικαιολογημένα, αφού από μαζική παραγωγή κυπριακών ταλέντων είμαστε πεινασμένοι. Διότι παλιά είχαμε Κύπριους που… έκαναν παπάδες και το αντιμετωπίζαμε σαν κάτι φυσιολογικό. Τόσοι πολλοί ήταν, που δεν μας έκαναν αίσθηση. Βλέπαμε Μαλέκκο, Αλωνεύτη, Οκκά, Κωνσταντίνου, Χαραλαμπίδη, Μακρίδη, Γιασεμάκη, Εγκωμίτη και… δεν θα τελειώσω αν συνεχίσω να θυμάμαι ονόματα. Τους βλέπαμε να ηγούνται των ομάδων τους, να σκοράρουν, να σηκώνουν τρόπαια, να θέλγουν με τις εμφανίσεις τους και ήταν για μας… άλλη μια μέρα στο γραφείο.

Τώρα, όμως, αρκούν τρία αδιάφορα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ, για να μας κάνουν να τρίβουμε τα χέρια από ικανοποίηση. Εννοείται, ότι δεν γλιτώνουμε με τίποτα το κλασικό «πού τους έκρυβαν τόσο καιρό;».

Και φυσικά ένα μπορεί να είναι το ερώτημα που εγείρεται: Θα τους δοθούν οι ευκαιρίες για να ολοκληρωθούν ποδοσφαιρικά και να μετατραπούν στους πρωταγωνιστές του αύριο ή θα τους ψάχνουμε δανεικούς σε νεοφώτιστες ομάδες, που θέλουν να εμπλουτίσουν το ρόστερ τους; Διότι το έργο της χρησιμοποίησης ελπιδοφόρων νεαρών στα άνευ ουσίας ματς της β’ φάσης, οι οποίοι εξαφανίζονται στη συνέχεια, έκλεισε δέκα χρόνια ζωής. Είναι παλιό και βαρετό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ