aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΣαν ατυχία σε σκυταλοδρομία

Σαν ατυχία σε σκυταλοδρομία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Άνοιξε η όρεξή μας μετά την παραλίγο εξασφάλιση συμμετοχής στα μπαράζ του Γιούρο 2016 και προσδοκούσαμε σε ανάλογη παρουσία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Ωστόσο, η ώς τώρα πορεία θυμίζει… ατυχία σε σκυταλοδρομία. Λες και η σκυτάλη που παρέδωσε ο Πάμπος Χριστοδούλου στον Χριστάκη Χριστοφόρου, έπεσε μέσα από τα χέρια του, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και το ζητούμενο για την Εθνική Κύπρου είναι να τερματίσει με αξιοπρέπεια την κούρσα. Διότι είναι φανερό ότι δεν προλαβαίνει τους προπορευόμενους.

Εννοείται ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει απαίτηση από οποιονδήποτε προπονητή να μας οδηγήσει σε τελική φάση διοργάνωσης. Η Κύπρος θα είναι πάντοτε αουτσάιντερ, όσο ευνοϊκή και να είναι η κλήρωση. Όταν όμως γίνεται λόγος για μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες των τελευταίων χρόνων, το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η αποφυγή της τελευταίας ή της προτελευταίας θέσης.

Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός έχει στη διάθεσή του (πάνω-κάτω) το ίδιο έμψυχο δυναμικό με τον προκάτοχό του. Ωστόσο, ούτε τα αποτελέσματα ούτε οι εμφανίσεις είναι ανάλογες. Σύμφωνοι, με το Βέλγιο (0-3) και την Ελλάδα (0-2) ήμασταν ανταγωνιστικοί και τα αποτελέσματα μάς αδικούν. Ώς εκεί. Με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη (0-2) κατηφόρισε το γήπεδο και το σκορ είναι τιμητικό βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων. Ακολούθως νικήσαμε τον καρπαζοεισπράκτορα του 8ου ομίλου, Γιβραλτάρ, και προχθές αποτύχαμε να νικήσουμε την Εσθονία (0-0) στο ΓΣΠ. Τη μοναδική ομάδα από τις πέντε αντίπαλές μας, που είναι στα κυβικά μας.

Τι σημαίνει, όμως, το προψεσινό αποτέλεσμα; Ότι οδεύουμε προς αποτυχία του βασικού στόχου που έχει τεθεί διά στόματος του Χριστοφόρου. Να κάνουμε ρεκόρ βαθμών σε προκριματική φάση. Πλέον, μένει ο δευτερεύον: «Θέλουμε να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές μέσω της Εθνικής. Η στελέχωση της ομάδας το ευνοεί αφάνταστα αυτό, γιατί έχουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μέσω της Εθνικής μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους».

Από εκεί και πέρα, τα γνωστά. Αρχίζουμε να ετοιμάζουμε την ομάδα που θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Γιούρο 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ