aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΡίχνει… λάδι στη φωτιά του κυπριακού ποδοσφαίρου η απόφαση της Ολλανδίας

Ρίχνει… λάδι στη φωτιά του κυπριακού ποδοσφαίρου η απόφαση της Ολλανδίας

Λίγες ώρες μετά την ισχυρή σύσταση της UEFA προς τις Ομοσπονδίες για να ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις Α΄ Κατηγορίας καθώς και τις διοργανώσεις Κυπέλλου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στην σεζόν 2019-20.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, έκανε γνωστό ότι δεν θα γίνει κανένας αγώνας, με θεατές ή χωρίς, έως την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως τελειώνει πρόωρα η τρέχουσα σεζόν. Η πιο πάνω εξέλιξη αποδεικνύει περίτρανα ότι η απόφαση για την τύχη των εγχώριων πρωταθλημάτων δεν θα παρθεί ούτε από τις Ομοσπονδίες, ούτε από την ίδια από την UEFA, αλλά από την Κυβέρνηση κάθε χώρας.

Η UEFA επέκτεινε μέχρι τέλος Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν σε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά για πρώτη φορά άφησε το «παράθυρο» διακοπής των πρωταθλημάτων. «Κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις θα εξεταστούν, όταν ξεκαθαρίσει για το τι θα ισχύει για τη συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA, στην περίπτωση διοργανώσεων που θα διακοπούν», είναι η σχετική αναφορά της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, επομένως η Ομοσπονδία της Ολλανδίας θα συμβουλευτεί την UEFA και στη συνέχεια θα λάβει απόφαση σε θέματα που αφορούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και της ανάδειξης ή όχι πρωταθλητή.

Τον… δρόμο που χάραξε η Ολλανδία θ’ ακολουθήσει και το γειτονικό Βέλγιο. Άλλωστε, πρώτοι οι Βέλγοι είχαν αποφασίσει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, όμως έκαναν δεύτερες σκέψεις εξαιτίας των αυστηρών συστάσεων που δέχθηκαν από την UEFA. Από την στιγμή που η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έγινε πιο… ελαστική, το παράδειγμα της Ολλανδίας αναμένεται ότι θ’ ακολουθήσουν και άλλες Λίγκες.

Στα της Κύπρου, ολοένα και αυξάνονται οι φωνές των Σωματείων που εκφράζουν έντονα την άποψη για πρόωρη ολοκλήρωση της σεζόν. Τα δεδομένα με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι ενθαρρυντικά και εντελώς διαφορετικά απ’ ότι στην Ολλανδία, όμως η απόφαση της Eredivisie ρίχνει… λάδι στη φωτιά και δημιουργεί «προηγούμενο» στους υποστηρικτές της οριστικής αναβολής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha Κύπρου» η λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, επεσήμανε πως το πρωτάθλημα πιθανότατα θα μπορεί να επαναρχίσει εντός Ιουνίου χωρίς οπαδούς. Η απόφαση σε κάθε χώρα για το κατά πόσο είναι εφικτό να επαναρχίσει η αγωνιστική δράση ανήκει στις Κυβερνήσεις, όμως ουδείς μπορεί να προβλέψει προς το παρόν ότι η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα ακόμα και αν είναι εφικτή η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στα χρονοδιαγράμματα που έθεσε η UEFA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ