aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣRespect! Κύπριοι φοιτητές βοήθησαν θρακική ομάδα να προαχθεί (pics)

Respect! Κύπριοι φοιτητές βοήθησαν θρακική ομάδα να προαχθεί (pics)

Ένα πολύ όμορφο ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Sportsaddict.gr, το οποίο αφορά σε κυπριακή παροικία φοιτητών στην Ελλάδα η οποία συνέβαλε ώστε ομάδα από τη Θράκη και συγκεκριμένα η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να προαχθεί από την ΕΠΣ Θράκης στην Γ’ Εθνική.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο το ρεπορτάζ:

Οι δεσμοί που αναπτύσσουν και διατηρούν οι Κύπριοι μεταξύ τους, στα ανά την Επικράτεια ελληνικά πανεπιστήμια, είναι ιδιαίτερα θερμοί. Είναι ένα φαινόμενο γνωστό, με τους Κύπριους φοιτητές να κρατούν με αυτόν τον τρόπο άσβεστη την αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Δεν θα μπορούσε να μη συμβαίνει αυτό και στη Θράκη και στα διάφορα τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πως συνδέονται τα παραπάνω με τον αθλητισμό; Μία παρέα Κύπριων στην Κομοτηνή, κατάφεραν να συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο της ομάδας που αγωνίζονται, στη Γ’ Εθνική κατηγορία! Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, των 6 Κυπρίων και των υπόλοιπων Ελλαδιτών, κατέκτησε την κορυφή του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης και έτσι πλέον απ’ του χρόνου θα αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία.

Στη φιέστα που πραγματοποιήθηκε στο χωριό του νομού Ροδόπης, στο Νέο Σιδηροχώρι, οι Κύπριοι Στυλιανός Χατζήπαππα, Χρήστος Κόσιης, Άγγελος Μαυράκης, Νικόλαος Βασιλείου, Πέτρος Μανιάτης και Παναγιώτης Ανδρέου, πανηγύρισαν κρατώντας τη σημαία της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, η οποία κυματίζει περήφανα συνεχώς πάνω στον ιστό της, στο γήπεδο της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου.

Η «κυπριακή παροικία» έβαλε και αυτή το λιθαράκι της στην ιστορική φετινή χρονιά για το Σιδηροχώρι και χάρισε πολύ όμορφες εικόνες στην απονομή του τροπαίου, εικόνες που φανερώνουν ειλικρινή και αγνή αγάπη…

Photos Credit: Γκρουπ Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου στο facebook και rodopisports.gr 

Δείτε την γκαλερί που ακολουθεί!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ